Festivalul Watumi amânat

Distribuie articolul:
Share

Cea de-a doua ediţie a Watumi Festival & Fringe, care urma să aibă loc între 7 şi 11 iulie la Braşov, a fost amânată din cauza insuficienţei de fonduri.

Watumi Festival & Fringe este iniţiat de Asociaţia pentru Susţinerea şi Promovarea Artiştilor (ASPA – organizaţie nonprofit şi nonguvernamentală), gândit cu şi pentru artişti, pentru a le oferi acestora o platformă de exprimare liberă. La prima ediţie, Watumi a transformat spaţiul public al Braşovului, timp de 5 zile, într-o scenă a manifestărilor artistice urbane şi a însemnat participarea a peste 250 de artişti, spectacole artistice de excepţie, reprezentaţii ale artiştilor consacraţi şi o sursă de inspiraţie pentru mulţi dintre cei prezenţi.

“Dinamica recentă a transformărilor din cadrul companiilor private care sprijineau cea de-a doua ediţie a Watumi nu le-a mai permis acestora să ofere o susţinere consistentă, ceea ce ne-a determinat să anunţăm amânarea festivalului pentru anul 2011. Când am iniţiat acest proiect, am eliminat două aspecte ale vieţii noastre: frica de eşec şi urmărirea avantajului material la nivel de grup restrâns. Astfel, ediţia WFF din 2009 a fost susţinută financiar exclusiv de către iniţiatorii ASPA şi Watumi Festival & Fringe, din dorinţa de a prezenta conceptul de “Fringe” pe piaţa culturală românească – un concept cu implicaţii directe la nivelul artiştilor emergenţi, cât şi al dezvoltării durabile a judeţului Braşov. Am încercat din răsputeri, până în ultimul moment, să organizăm şi ediţia din acest an şi să aducem în lumina reflectoarelor, pentru 5 zile, pe cei 282 de artişti înscrişi la “Fringe”, cât şi pe cei 37 de artişti invitaţi în secţiunea “Festival”. Pe lângă toţi aceştia, Watumi ar fi avut ca invitaţi atât principalele centre culturale din România, cât şi alte festivaluri de tradiţie din ţară. Deşi decizia amânării Watumi Festival & Fringe a fost una foarte grea, suntem convinşi că reprezintă, în momentul de faţă, decizia corectă pentru artiştii înscrişi la acest eveniment, care nu ar fi putut beneficia de condiţiile logistice şi tehnice optime necesare. Am hotărât să ne oprim ca să nu dezamăgim.” a spus Mircea Calnegru, Director de Festival.

“Dorim să le mulţumim tuturor partenerilor oficiali şi neoficiali ai proiectului Watumi Festival & Fringe pentru entuziasmul şi susţinerea oferite – partenerilor media, partenerilor culturali, artiştilor care ne-au acordat votul lor de încredere prin înscrierea în secţiunea Fringe, tuturor reprezentanţilor comunităţii artistice care au susţinut demersurile noastre, reprezentanţilor celor 57 de locaţii partenere din Braşov şi celor peste 100 de voluntari înscrişi şi le dăm întâlnire în vara anului 2011 la o nouă ediţie Watumi.”, au adăugat organizatorii, Asociaţia pentru Susţinerea şi Promovarea Artiştilor (ASPA).

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share