CITEȘTI

Aroma dulce de trandafiri

Aroma dulce de trandafiri

Distribuie articolul:
Share

Astăzi vă povestesc despre un produs absolut fabulos care trebuie neapărat încercat!  Este vorba de nimeni altul decât gemul de trandafiri de la Ferma Topa.

Întâi – povestea. Ferma Topa e undeva în apropiere de Sighişoara, e o ferma cu produse bio, certificate, o fermă mare de unde văd lumina soarelui ceaiuri, gemuri, lactate, sare condimentată (adică vegeta sau delicat : ) şi legume naturale (de la morcovi şi roşii până la brocolli). Printre toate acestea, într-o atmosferă încântătoare, a luat naştere şi gemul de trandafiri despre care vă povestesc astăzi.

Gemul de trandafiri mie îmi pare mai degrabă dulceaţă. Are o culoare luminoasă, şi este destul de lichid (asta mă face să-i găsesc locul în rândul dulceţurilor). Are aromă puternică de trandafiri şi e foarte dulce, aşa că o linguriţă este mai mult decât suficientă ca să prindeţi gustul încântării. Petalele de trandafir sunt micuţ tăiate şi întrega compoziţie străluceşte în lumină, de parcă şi vezi bobocii minunaţi cum se deschid şi înfloresc până ajung în felia ta de pâine.
Mai ţineţi minte când eraţi mici şi mergeaţi în vizită cu părinţii voştri şi pentru că gazda nu ştia ce să vă ofere mai întâi, primeaţi o farfuriuţă cu dulceaţă şi un pahar cu apă? Nu ştiu de ce s-a volatilizat obiceiul ăsta, dar un gem ca cel de la Ferma Topa ar face senzaţie oferit în felul acesta.

Îl găsiţi la Biocoop, la Coşul Verde şi nu strica să încercaţi la magazine bio din localitatea voastră, s-ar putea să-l găsiţi . Şi dacă nu, poate găsiţi mierea de rapiţă, tot de la Ferma Topa, dar despre ea, cu altă ocazie 🙂

Şi dacă vreţi să aflaţi mai multe despre Ferma Topa, îi găsiţi pe siteul Biocoop, pe blogul propriu o mică prezentare, şi o poveste mare şi încântătoare pe you tube

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. VREAU SA FAC O PROFETIE, SIMULTAN CU O DORINTA, SIMULTAN CU RUGACIUNI FIERBINTI, SINCERE: TOATE ACESTE PRODUSE SA FIE BRANDURI, MARCI ROM.-LA EXPORT MASIV SI/TERMEN LUNG,/ CONTRACTE FERME,/TOATE PIETELE TERREI!IMPLICIT, TARA NOASTRA, NOI SA CRESTEM EC., ETERN!!!

  2. Gemul de trandafiri era si este preferatul meu. Discret, cu o aroma sensibila si o culoare superba.
    Cand am fost in Bulgaria, in Balchik mi-am cumparat cateva borcanase frumoase (handmade) si le-am facut cadou prietenilor de acasa…acolo in Bulgaria, pun mare accent pe trandafiri, fac de toate din ei :)) Parfumuri, creme, sapunuri, etc… 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share