O pagină scrapbook pe bune ;)

Distribuie articolul:
Share

La urma-urmei, paginile scrapbook reprezintă esenţa acestui hobby. Fie că le transformăm într-un tablou şi le expunem în căminul nostru, sau că, pereţii fiind deja plini, le aşezăm într-un album special, aceste pagini ne vor reprezenta peste ani şi ani.

Întrucât felicitări am creat o mulţime recent, iar aici dispun de un fond fotografic bogat, am profitat şi am început o pagină scrapbook, care o are ca personaj principal – şi unic – pe nepoţica mea.

„Ingredientele” de care avem nevoie sunt:

– 1 coală carton pentru scrapbooking (o culoare adecvată fotografiei alese de voi)

– 1 coală 20 x 20 cm de hârtie imprimată (culori în funcţie de poză) din care am confecţionat inimioara

flori colorate sau simple (pentru a le colora cum doriţi voi)

capse decorative (şi instrument de fixare dacă folosiţi eyelets)

chipboards alfabet

– instrumentele uzuale: riglă, cutter, foarfeci etc.

Fâşiile verzi sunt obţinute 100% din resturi ;). Iar cele 3 fâşii verzi din dreapta sus sunt destinate titlului, pe care îl voi stabili de comun acord cu „beneficiarul”. Am mai folosit şi tehnica distress şi pe cea a ştampilării (pentru fluture, flori şi pentru a colora muchiile rămase albe în urma decupării şi pe care eu niciodată nu le las aşa;)).

Ca şi procedură, o astfel de pagină este extrem de simplu de realizat: din coala de 20 x 20 cm de hârtie imprimată realizaţi o inimioară, cât mai mare; în acest scop, pe spatele acestei coli trasaţi conturul cu ajutorul unui creion, iar apoi, cu un cutter, decupaţi urmând conturul trasat de voi. Dacă vreţi ca fluturaşul să fie în alte culori decât inimioara, puteti folosi hârtie cu imprimeuri diferite. Eu l-am realizat prin tehnica ştampilării şi prin distress.

Apoi alegem câteva floricele în culori adecvate şi le plasăm acolo unde credem noi că arăta mai bine. Floricelele pot fi deja colorate sau simple (pentru a le putea colora/ştampila după cum doriţi):

Floricelele pot fi fixate prin mai multe metode: cu capsele decorative, respectiv brads sau eyelets sau prin lipire cu pernuţe adezive 3D şi aplicarea unor năsturaşi, pietre acrilice sau perle în mijloc:

În continuare, am mai folosit câteva decupaje – o inimioară, un îngeraş, săgeata concentrică şi o floare – pe care le-am decorat prin tehnica distress. Şi, incredibil, dar pagina este, de fapt, gata ;):

Bineînţeles că, în funcţie de imaginaţia voastră şi de materialele de care dispuneţi, puteţi crea pagini cu totul diferite şi mult mai frumoase. Această pagină a durat cel mult oră şi jumătate. Sper să vă placă dar mai ales să vă inspire.

Până  data viitoare când ne citim din nou, s-avem inspiraţie şi spor la scrap ;)!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Daco Art

    12 ianuarie

    Multumesc mult celor care impartasesc ideile lor. Eu le-am folosit! Mie nu-mi lipsesc uneltele, am o armata de ele http://www.dacomag.ro/produse/171-Craft/182-Accesorii/456-Clema-tip-pioneza.html , dar voi cei care daruiti din frumusetea ideilor voastre dati viata uneltelor mele! Spor in continuare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share