CITEȘTI

Mă inspiră lumea din jurul meu: Iscariotteh Handma...

Mă inspiră lumea din jurul meu: Iscariotteh Handmade

Distribuie articolul:
Share

Iscariotteh sau Elena-Greta Apostol ne-a găsit pe net, ne-a contactat pentru un interviu şi din prima am acceptat să fie printre artizanii prezentaţi de noi. Cum să nu accept să prezint produsele sale handmade, când sunt pe cât de migălos realizate, pe atât de frumoase.

1. Cine este Greta Apostol în timpul liber, când nu este artizan handmade? Care este meseria ei de bază?

În timpul liber Greta Apostol este o studentă din Iaşi, preocupată de toate acele lucruri mărunte care o fac să existe, este studentă la Universitatea de Arte Plastice şi la Facultatea de Sociologie, îi place tot ce este nou sau vechi, îi place să se aventureze la poli opuşi şi să cunoască locuri şi persoane noi, să răsfoiască  în anticariate cărţi prăfuite cu un iz special şi să îşi închipuie adevărate poveşti prin care au trecut acestea, să privească oamenii încercând să îşi imagineze de ce au nevoie aceştia pentru a se identifica, pentru a fi unici, pentru a ieşi din „gri-ul” înconjurător.

2. Ce este handmade-ul pentru tine: o meserie, un hobby, o sursă nouă de venit?

Handmade-ul a apărut în viaţa mea odată cu un eveniment caritabil la care am participat cu câteva lucruşoare; era pentru mine un hobby, începusem prin a face câte ceva pentru persoanele dragi, vroiam să fac ceva cu care să mă identific. Ulterior am descoperit târgurile de handmade, am încercat să particip cât mai des, să cunosc şi alţi artişti, să discut şi să pot evolua,  astfel  am început să lucrez din ce în ce mai mult şi să fiu motivată, să modelez, să cos, să lipesc…devenise deja o parte din viaţa mea.

3. Care sunt materialele cu care îţi place să lucrezi? Spune-ne care este preferatul tău şi de ce?

În realizarea accesoriilor folosesc atât materiale textile cât şi metale (preţioase sau nu), polimer, mărgeluţe sau pietre semipreţioase. Dar întotdeauna voi prefera polimerul în combinaţie cu metale tratate sau antichizate, pentru că rezultatul este superb, şi am ocazia de a-mi da frâu liber imaginaţiei în modelarea a fel de fel de personaje, floricele, animaluţe şi multe altele.

4. De ce ai ales să te foloseşti de împletituri de inspiraţie celtică?

Am ales împletiturile de inspiraţie celtică pentru că au un aer învăluit în mister, transmit ceva special, pentru că sunt complexe şi se potrivesc atât de bine persoanelor cu un caracter la fel de complex care vor să îşi evidenţieze personalitatea prin accesorii unice.

5. Realizezi şi produse la comandă sau vrei  să creezi doar după ideile tale?

Iniţial am realizat produse după bunul meu plac…mă gândeam la ce îmi place mie sau ce mi-ar plăcea să vad la alţii, dar treptat au început să apară si comenzile, însa în general s-a păstrat o unitate a stilului pentru că majoritatea produselor comandate erau inspirate din colecţiile proprii.

6. Pe cine ai vrea să vezi purtându-ţi creaţiile? Mă refer aici la cineva cu notorietate, idolul copilăriei.

Nu ştiu dacă am avut vreodată un idol, nici măcar în copilărie, poate în adolescenţă …am fost inspirată de personaje boeme precum Drew Barrymore şi  Nicole Kidman, de părul natural, de stilul feminin şi căldura emantă, le-aş vedea purtând cate o broşă antichizată cu trandafiraşi pastelaţi şi dantelă în nuanţe nude.

7.  Care a fost senzaţia primei comenzi?

Când am primit primul e-mail pentru o comandă (erau nişte ace de păr în formă de fundiţe) am fost foarte entuziasmată, şi atunci mi s-a părut pentru prima oară că eforturile pe care le făceam nu erau degeaba. A fost un imbold şi o motivaţie pentru a continua, iar încântarea din ochii clienţilor, crede-ţi-mă că e cea mai mare şi satisfăcătoare răsplată.

8. Care sunt din punctul tău de vedere produsele care te caracterizează?

Cu siguranţă cel mai bine mă caracterizează accesoriile în stil vintage, mereu m-a pasionat trecutul şi povestile pe care le are de spus, aşa că am încercat să îmi spun şi eu povestea fie şi prin cel mai delicat inel pe care l-am făcut.

9. Care sunt sursele tale de inspiraţie? Când creezi îţi place să asculţi muzică? Dacă da, ce stil anume şi mai ales cum  îţi influenţează ideile?

Cel mai mult mă inspiră oamenii din jurul meu, ceea ce aud, ceea ce văd la ei, ceea ce simt că au nevoie pentru a le inveseli nu doar ţinuta, ci şi o zi plicticoasă la serviciu sau facultate. E drept ca internetul este o sursă infinită de inspiraţie şi încerc să ţin pasul cu întreaga evoluţie a „mişcării” handmade. Muzica de asemenea mă inspiră foarte mult, nu pot spune că ascult un gen anume, ascult ceea ce simt într-un anumit moment că am nevoie, ascult muzică bună, variată şi încerc mereu să descopăr artişti noi, cu un stil aparte care să nu fi fost încă influenţat de succes.

10. De ce ai ales să foloseşti cristalele Swarovski în produsele tale ?

De când am descoperit cristalele Swarovski m-am îndrăgostit imediat, m-a încântat pe loc gama variată de culori, de forme şi de dimensiuni, îmi place fragilitatea lor, modul în care reflectă lumina şi cum un cristal atât de mic îţi poate ilumina chipul, iar preţiozitatea lui te poate face să te simţi atât de specială!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Iscariotteh o știți deja din Atelierul dar ce nu știți deja este că de curând s-a mutat în București, iar acesta este primul ei […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share