CITEȘTI

Supă alfabet și cifre…ca desert

Supă alfabet și cifre…ca desert

Distribuie articolul:
Share

Ca urmare a unui articol recent  al Codruței despre litere și folosirea lor ca decorațiuni, mi-am amintit și eu de un articol ce era pe lista articolele “to make” pentru Atelierul: litere și cifre origami cu scop ludic și educațional.

Am descoperit literele și cifrele în perioada când căutam multe resurse de origami și mi-a plăcut tare mult ideea, așa că m-am apucat să realizez câteva exemple. În cele două poze puteţi vedea ce mi-a ieșit mie.

Atât literele cât și cifrele pot fi făcute de către copii, cu mențiunea că trebuie ajutați la unele dintre ele, fiind modele cu mai multe îndoituri și care necesită mai multă migală. Realizarea lor este prin sine o activitate distractivă, iar rezultatul poate fi folosit în diferite joculețe. Să vă spun la ce m-am gândit eu:

  • Literele pot alcătui un abecedar de perete sau pot intra în componența unui colaj cu amintiri din vacanța de vară. Tot cu literele origami create chiar de ei, copiii pot scrie nume sau propoziții și se pot juca scrabble sau spânzurătoarea.
  • Cifrele împreună cu simbolurile matematice corespunzătoare (plus, minus, egal etc.), realizate și ele prin tehnica origami pot îndulci și colora calculele matematice. De asemenea, cu ajutorul cifrelor origami pot ține punctaje la diferite jocuri de echipă sau completa sudoku, de exemplu.

M-am gândit la o astfel de abordare întrucât știu că învățarea prin experiență și prin joc au mare efect la copii. Un copil este mândru de ceea ce crează, iar dacă apoi se poate și juca cu ceea ce a creat este cu atât mai interesant.

Pentru diagrame m-am inspirat de pe un site minunat cu multe idei origami, iar diagramele pentru litere și cifre le găsiți aici și aici.

Sfat: Folosiți hârtie glasată pentru efectul alb-colorat.

Așadar, părinți, profesori sau adulți cu chef de joacă vă doresc spor și zile pline de culoare!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Va invit sa cititi articolul intreg aici. […]

  2. Codruta

    25 martie

    super ideea 🙂 imi place cum ti-au iesit si cum ai incadrat tema legand-o de educatie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share