La înfrunzit ouăle de Paşte

Distribuie articolul:
Share

Azi am înroşit ouăle de Paşte, dar pe lângă culoarea le-am adaugat şi motive florale.  Cred că mulţi dintre voi aţi folosit această metodă, dar sigur o să vă placă să  o citiţi pe Atelierul.

Materiale necesare:

1. O pereche de dressuri, de maxim 20 de deni
2. Ouă
3. Vopsea de ouă
4. Foarfecă
5. Frunze de pătrunjel,  se pot folosi şi alte frunze, depinde de preferinţe
 
 
 

Mod de realizare:

[a]Se taie o pereche de dressuri vechi;

[b]După ce ouăle au fost fierte se scot de pe foc, se lasă puţin la răcit şi pun frunzele cele mai frumoase pe ele, şi se pune dressuri pe deasupra;

[c]Se leagă dressul cât mai strâns de ou,astfel încât conturul frunzei să fie cât mai vizibi;

[d]Se pun ouăle în apa cu vopsea roşie;

[e]Se lasă la fiert maxim 5 minute;

[f]Se scoate încet dressul;

[g]Et voila, oul înfrunzărit este gata!

Eu l-am pus într-un coşuleţ şi în loc de paie am folosit hârtie îndoiotă.

Paşte fericit să aveţi!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share