Copăcelul matematic

Distribuie articolul:
Share

A început școala. Ura ura ! Îmi amintesc de vremea când eram copil și savuram momentele de pregătire: fiecare început de an școlar însemna un rând – două de haine noi, pantofiori negri de lac, rechizite și cărți care miroseau a nou și a cerneală proaspătă. Acum nu mai e așa. Fetița mea nu e prea impresionată nici de pantofiori noi (nu-i place să probeze haine și papuci) și nici de rechizite. Dar îi plac cum miros cărțile noi și-i place să citim împreună. Se bucură însă atunci când fac ceva pentru ea: acum i-am cusut un copăcel, un măr fermecat (desigur) cu mere de trei culori, care o ajută să se joace de-a mate. Copăcelul nu e greu de făcut, e plăcut la atingere, iar merele sunt detașabile și pot fi ținute într-un buzunar în formă de măr ce se află pe cealaltă parte.

Materiale: fetru –  verde deschis și închis, albastru deschis, roșu, galben, roz, maro, panglică.

Cum am făcut: am folosit două bucăți de fetru cât o coală A4 ca să fac baza. Cele două bucăți se cos una de alta numai la sfârșit, după ce ai terminat de cusut pe fiecare dintre ele câte ceva.  Pe bucata albastră am cusut tulpina, coroana copacului, frunze și flori. Merele le-am făcut să fie separate pentru a putea fi mutate și sortate.

 

Pe bucata de fetru verde am cusut un buzunar în formă de măr – acolo pot fi ținute celelalte mere mici (copiilor le plac buzunarele și locurile în care pot ascunde câte ceva).

Eu am prins într-o parte și în cealaltă și două panglici verzi în ideea că fetița mea va învăța să lege șireturi și să facă fundițe.

Ce activități matematice se pot face: copilul poate sorta merele în funcție de culoare, poate face un model care se repetă (măr roșu, măr verde, măr roșu, măr verde…), poate arăta cum descompune un număr folosind mere de culori diferite pentru a forma grupe, poate număra, poate face adunări și scăderi.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. frumoasa idee 🙂

  2. Rux

    23 septembrie

    ce frumos!! 🙂
    asa e.. abia asteptam sa vina scoala.. sa mergem sa luam rechizite, ceva nou de imbracat:P!! ce frumos era!!

  3. Flory

    19 septembrie

    Foarte dragute ideea si rezultatul!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share