CITEȘTI

Reciclare ecologică- Becurile cu filament

Reciclare ecologică- Becurile cu filament

Distribuie articolul:
Share

O dată la trei săptămâni becuri mele “retro” se strică. Filamentul lor face poc. Instalaţia mea electrică este de vină şi uneori şi firma de distribuţie a energiei electrice.  Prin becuri “retro” mă refer la cele create după modelul propus de Thomas Edison. Mie nu îmi place deloc lumina oferită de becurile ecologice, aşă că numai becuri cu filament am prin casă. Mai jos sunt idei creative şi eco de refolosire a becurilor cu filament.

Prima idee găsită pe net a fost aceasta: pui din becuri. Cu puţină vopsea de sticlă, hârtie, sârmă şi lipici bun putem să îi realizăm oricând.

Sursă imagine

Un mic acvariu, un mic ecosistem în becurile cu filament  9, 11. Pentru aceste proiecte DiY eu o să cer ajutorul cuiva îndemânatic, mie îmi lipseşte răbdarea de scoate cu grijă filamentul, strâng prea tare cleştele şi sparg becul.

                    Sursă imagine

                                    Sursă imagine

       Sursă imagine

Dacă aveţi îndemânare la croşeturi aceste “hăinuţe”pentru becuri sunt superbe.

Sursă imagine

Bărcuţă în bec. Acest proiect mi se pare cel mai greu de realizat şi cel mai de efect.

Sursă imagine

Becuri transformate în baloane cu aer cald.

Sursă imagine

Dacă v-aţi plictisit de becul simplu atârnat de tavan, iată o idee pentru decorarea lui cu puţină sârmă.

Sursă imagine

Ice-cream light bulbs.

Sursă imagine

Această idee mi se pare cel mai îndemână, se ia o lumânare, becuri stricate, 2 boluri mari si proiectul este gata. Eu aş înlocui lumânarea cu un bec cu lumină rece pentru a se evita spargerea sticlei.

Sursă imagine

Becuri stricate ce dau din nou lumină.

Sursă imagine

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. DaNuTzA

    17 martie

    Foarte bune ideile! Eu am facut o vaza dintr-un bec ars .

  2. Suuuuper, multumim pentru idei!!! Eu ma gandeam sa le decorez cu decupaj si sa le transform in globulete pentru bradul de Craciun 🙂

  3. geojorj

    12 iulie

    Mi-a placut mult aceasta idee si am pus-o in practica.

  4. Winter-Ema

    11 martie

    Si cand ma gandesc cate becuri am aruncat de-a lungul anilor ! Great idea.

  5. Lorelai

    25 februarie

    Multumim pentru toate ideile 🙂 Treaba buna s-ar putea face cu ele si ca decoratiuni de nunta, abia astept sa incerc!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share