CITEȘTI

Tutorial: Jurnal de primăvară

Tutorial: Jurnal de primăvară

jurnal de primavara
Distribuie articolul:
Share

Primul fir de iarbă, primul ghiocel, soarele care ne îmbie să-i zâmbim…gânduri, poze, amintiri. Ce-ar fi să ținem un jurnal de primăvară? Și ce ar fi să ni-l facem singuri ? Sau, mai mult, să facem încă unul și să-l dăruim cuiva drag! Dacă și vouă vi se pare o idee bună, am pregătit un tutorial și vă provoc la ora de creativitate.

Gradul de dificultate al proiectului este mediu și poate fi o activitate plăcută pentru întreaga familie. Durata poate varia între 45 de minute și mai multe ore. Să ne apucăm de lucru!

jurnal de primavara

Pentru început trebuie să vă faceți o schiță a proiectului. Eu am decupat dintr-un caiet o filă pentru viitorul jurnal cu dimensiunile de 10cm pe 12cm. După aceea i-am trasat conturul pe o foaie albă de hârtie pe care am realizat un model pentru coperți – acestea urmând să fie mai mari decât filele jurnalului.

jurnal de primavara

Am realizat astfel un șablon pentru copertă. Este bine să încercați de la bun început să stabiliți anumite repere: unde se vor prinde paginile, cum se va deschide jurnalul, care va fi sistemul de prindere. Celelalte elemente pot fi schimbate relativ ușor.

coperta jurnal

Coperta jurnalului poate fi realizată din materiale diverse și utilizând diferite tehnici. Eu am optat pentru un carton semi-dur, cu model discret. Am conturat prima copertă ajutându-mă de șablonul creat anterior.

coperta decupata

Pentru că am ales să fac mărgini rotunjite la copertă, am folosit, când am decupat, o forfecuță mai mică – mai ales la carton o veți găsi foarte utilă. În rest am folosit foarfeca mare.

componente jurnal

Am decupat și cea de-a doua copertă suprapunând-o pe prima pe carton și decupând de jur împrejur cu atenție. Pentru că mi-a plăcut rezultatul am decupat încă 21 de file pentru interiorul jurnalului – eu am folosit un caiet mai vechi, deci proiectul meu este și unul eco, sau cum se mai spune, verde.

decoram

Următorul pas a fost de a perfora coperțile și filele – mare atenție când le aliniați. Am ales și câteva elemente pentru a-l decora: panglică de satin pentru a prinde foile, un năsturel, sclipici  și o fundă ca variantă – până la urmă am renunțat la ea și am folosit doar năsturelul.

jurnal de primavara

Urmează asamblarea – am folosit o panglică de satin verde închis pe care am trecut-o prin găurile realizate cu perforatorul.

decorare jurnal de primavara

Partea cea mai îndrăgită – decorarea. Am ales să folosesc mai multe nuanțe de galben, portocaliu, verde și roșu, dar și alb. Am adăugat un nasture realizat de mine, din carton, pentru a asigura panglica de satin care ține la un loc foile și coperțile.

jurnal de primavara

Am respectat parțial planul inițial. Am desenat trei narcise – două albe și una galbenă, pe care le-am colorat folosind creioane, markere și lipici cu sclipici.

Primavara frumoasa - jurnal

Nu-mi mai rămâne decât să adun între pagini amintiri din aceasta primăvară!

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe  adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.

Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Rux Copilarim

    23 noiembrie

    Ma bucur ca va place:)

  2. Multumim pentru ora de creativitate in familie. E tot ce imi doresc. Felicitari !

  3. AlinaS.

    16 martie

    Foarte frumos draga Rux! Eu una ador genul acesta de notes/jurnal. Felicitari Rux si multumim de idee!

  4. Svetlana

    16 martie

    Rux! ce grozav e! un tutorial foarte reusit, multumesc pentru sharing!
    felicitari!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share