CITEȘTI

Învață să croșetezi – Picioruș mare redus...

Învață să croșetezi – Picioruș mare redus

Distribuie articolul:
Share

Acest tip de ochi croșetat este o variantă a ochiului picioruș mare. El adaugă oarece înălțime lucrului, dar doar pe jumătate în comparație cu celălalt ochi. Îl poți folosi să croșetezi căciulițe, fulare, rochițe și tot felul de decorațiuni. În limba engleză se numește Half Double Crochet și se prescurtează hdc. Folosind acest tip de ochi, eu am croșetat o căciuliță pentru ou în forma de morcov – o decorațiune potrivită pentru Paște. Iată cum să croșetezi piciorușul mare redus: dai firul după croșetă.

Apoi introduci croșeta în următorul ochi din lucrul tău.

Tragi firul prin acest ochi. Acum ai pe croșetă 3 ochiuri.

Prinzi firul și îl tragi prin toate cele 3 ochiuri deodată.

Obții un singur ochi. Repeți pașii.

Ca să vezi care e deosebirea dintre piciorușul mare și piciorușul mare redus, privește poza de mai jos. Piciorușul mare e un tip de ochi mai înalt, iar piciorușul mare redus e un tip de ochi puțin mai scurt decât acesta.

Eu am croșetat cu piciorușul mare redus o căciuliță pentru ou. I-am atașat și câteva fire verzi de frunze făcute din lănțișoare simple.

Copiii se vor bucura cu siguranță să vadă căciulițele în formă de morcov.

Urmărește și filmul de mai jos ca să înveți cum se croșetează piciorușul mare redus și nu uita să ne trimiți și nouă creațiile tale, pe adresa redacției.

Spor la lucru!

Ema

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] de lucru croșetate: picioruș simplu, picioruș dublu, picioruș mare redus, lănțișor, punct alunecat; 2 piciorușe lucrate într-unul singur e […]

  2. […] în model SC ♥Învață să croșetezi – Ochiul dublu -prescurtare folosită în model DC ♥Învață să croșetezi – Picioruș mare redus  -prescurtare folosită în model HDC ♥Învață să croșetezi – Punct alunecat -prescurtare […]

  3. Rux, iti multumesc. Imi pare bine ca iti plac lucrusoarele mele. Uite ca la o hainuta nu m-am gandit. Voi aprofunda ideea. 🙂

  4. Rux Copilarim

    16 martie

    Grozav Ema!!
    Tare ma bucura faptul ca ai facut aceste lectii – astfel cei care isi doresc sa paseasca in aceasta lume minunata si creativa vor gasi punctul de plecare aici:)!!
    Caciulita pentru morcov e delicioasa;)) – apropo de acest lucru, ca tot vine Pastele, anul trecut eu am facut hainute pentru oua – ca sa nu le vopsesc – daca am adauga la hainuta caciulita le-am imbraca de tot;)) .
    Mi-ai facutt ziua mult mai frumoasa – iti multumesc!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share