CITEȘTI

Sărbătoarea Floriilor transformă Parcul Grădina Ic...

Sărbătoarea Floriilor transformă Parcul Grădina Icoanei în Grădina cu Artişti

Distribuie articolul:
Share

De Florii, la un picnic cu artişti, câini şi pisici, în Parcul Gradina Icoanei

Între 6 şi 8 aprilie a.c., în parcul Grădina Icoanei (Bucureşti, sector 2), pentru toţi iubitorii de artă şi de animale mici, se deschide „Grădina cu Artişti”.

Evenimentul, aflat la cea de-a 6-a ediţie  se va desfăşura între orele 11:00 şi 20:00 şi cuprinde o serie de ateliere de creaţie artistică (atelier de încondeiere ouă, pictură, modelarea ceramicii, fotografie, creaţie tutu-uri, atelier de reciclare creativă a deşeurilor, etc.) şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine şi accesorii „hand-made”.

„Grădina cu Artişti” se va anima, în weekend-ul Floriilor şi prin alte activităţi amuzante, relaxante sau spectaculoase: jonglerii cu foc, dansuri latino, irlandeze, jazz dance ṣi concerte de muzică folk, indie si percutie.

Grădina Icoanei se deschide pentru toţi amatorii de artă, sub diversele ei forme de manifestare, trecătorii fiind invitaţi să-şi exerseze talentul la atelierele de creaţie amenajate în Grădina cu Artişti.

Evenimentul, susţinut de Primăria Sectorului 2, îşi propune să promoveze arta, lucrul manual şi dezvoltarea creativităţii personale, prin participarea comună, a artiştilor şi a publicului larg, la atelierele de creaţie. Timp de trei zile, cei interesaţi vor ȋnvăṭa câte puţin din secretele: picturii, prelucrării lutului şi ale bijuteriilor „hand-made”.

În Grădină vor fi prezenṭi artizani diverṣi de la artiṣtii care deṭin la perfecṭie tehnicile ȋncondeierii ouălor la cei care practică quilling-ului (arta de rulare a hartiei, prin care se obṭin diverse obiecte decorative sau accesorii hand-made pentru ṭinute sau pentru nunṭi: mărturii,  meniuri, felicitări, etc.)

Când sportul se ȋmbină cu „arta” urbană extremă = slacklining

Printre noutăţile acestei ediţii se numără slacklining-ul, sportul care presupune mersul pe o coardă legată ȋntre două puncte fixe.

În parcul Grădina Icoanei vor fi prezente “Comunitatea de Slackline din România” ṣi echipa “Slackline Evolution” care vor arăta amatorilor de sporturi urbane extreme, ȋn cadrul unui workshop, cum să-ṣi menṭină echilibrul pe corzi. Dintre „maeṣtrii” ȋn slacklining prezenṭi, cu demonstraṭii, ȋn Grădina cu Artiṣti va face parte Florin Limbovici, care a primit 3 Da-uri la Românii au Talent.

(demonstratie slacklining http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YTMo-OipLW0#!)

Grădina cu Artiṣti initiaza serile dansante la care intrarea este libera

De Florii, Gradina cu Artisti isi deschide portile pentru seri dansante. Vineri, 6 aprilie şi duminica 8 aprilie, după ora 15:00, amatorii de dansuri latino vor invata de la dansatorii profesionişti ai şcolii Salsa Veneno (www.salsaveneno.ro) pasi de salsa, rumba şi bachata.

Sambătă, 7 aprilie, Atelier Pas Boutique (www.pasboutique.ro) va da gratuit lectii de jazz – dance, un stil care a luat nastere la inceputul secolului XX in Statele Unite, avand la baza charleston-ul, jitterbug-ul si swing-ul. De-a lungul timpului, jazz dance-ul s-a definit imprumutand elemente din majoritatea stilurilor de dans cu care a avut tangenta, astazi devenind cea mai populara forma de expresie prin miscare. Din programul de dans al zilei de sambata nu vor lipsi dansurile irlandeze, ai caror pasii de baza vor fi aratati de Anne-Marie Cunningham de la Dance Academy Bucuresti  (www.dansirlandez.ro ).

Grădina cu Artiṣti sprijină comunitatea iubitorilor de animale mici

Între 6 ṣi 8 aprilie, Grădina Icoanei va face loc ṣi unei zone de adopṭii câini ṣi pisici.

Asociaṭiile Robi ṣi Red Panda vor amenaja aceasta zonă ȋn care copiii ṣi părinṭii sunt invitaṭi să adopte un animal care poate lesne deveni cel mai bun prieten. Din zona de adopṭii nu vor lipsi materialele informative despre beneficiile deṭinerii animalelor de companie sau importanṭa sterilizării. De asemenea, copiii pot participa la workshop-uri de ȋnvaṭare a copiilor despre cum trebuie să se poarte ȋn preajma animalelor.

Intrarea la evenimentul Gradina cu Artisti este liberă.

Mai multe informaţii despre evenimentul Grădina cu Artiṣti se pot găsi pe blog-ul evenimentului: www.gradinacuartisti.wordpress.com

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share