Ouă brodate!

Distribuie articolul:
Share

Azi am să vă vorbesc despre brodatul pe ouă. Da, da! Brodatul pe ouă pare incredibil, dar este posibil de realizat. Acest lucru fantastic îl demonstrează Annie Garcin din Franța. Brodează cu mătase și creează capodopere demne de admirat.
Unica idee care a determinat-o pe Annie să facă aceste minunății a fost dorința de a creea ceva excepțional din lucruri naturale. A dorit să prezinte totul într-o manieră neobișnuită și de foarte bun gust, care ar fi lăsat pe toți cu gura căscată. Iată că a reușit!

annie garcin

De-a lungul timpului, Annie Garcin a reușit să facă o colecție mare, care vorbește prin frumusețe. Fiecare lucrare este unică și irepetabilă.

Deși lumea a văzut mozaicuri din ouă de paște, sculpturi din ouă, copaci împodobiți cu ouă de paște și parcuri împodobite cu figurine din ouă colorate dar nici un exemplu din cele enumerate nu se compară cu ouăle brodate.

annie garcin

Imaginați-vă doar cât de complicat este acest lucru dacă vorbim despre materialul cu care se lucrează. Se face o muncă colosală!
Pentru a face aceste opere de artă, Annie Garcin utilizează un instrument de găurit, silicat de sodiu (lichid), fire colorate de mătase, ac și bineînțeles ouă.

Ouăle nu sunt ușor de  găurit, iată de ce acestea se cufundă în silicat de sodiu, astfel coarja devenind mai dură și mai ușor de manevrat. Se fac găurile după forma imaginei dorite, apoi fir cu fir se brodează compoziții florale nemaipomenite.

annie garcin

Pare o nimica toată, dar acest lucru necesită multă răbdare și miticulozitate. Sunt desigur secrete pe care artistul n-o să ni le spună niciodată, și are tot dreptul, dar eu cred că tehnicile relatate sunt de folos.

Urmăriți filmulețul de mai jos:

Mulți oameni au îndrăgit aceste frumuseți și dovada este pe față. Au încercat să facă lucruri la fel de frumoase și complicate. Unora le-a reușit, altora mai puțin, dar adevărul este că nu este nimic imposibil. Vă încurajez să încercați și voi, aici veți găsi câteva idei.

Sursa imagini:    www.aufeminin.com și  www.gettyimages.com

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share