CITEȘTI

Post-event: Ediţia a VII-a a Târgului de Bijuterie...

Post-event: Ediţia a VII-a a Târgului de Bijuterie Contemporană “Autor”

Distribuie articolul:
Share

Weekend-ul acesta, pe 12 şi 13 mai, între orele 11-20 a avut loc la Sala Dalles din Bucureşti, a VII-a ediţie a Târgului de Bijuterie Contemporană “Autor”.
Organizat de “Autor Bijuterie Contemporană”, evenimentul a adus la un loc cei mai creativi designeri români împreună cu noile lor colecţii de bijuterii pentru anul 2012.

Pentru mine a fost prima oară când am luat parte la o expoziţie de bijuterie contemporană de autor.
Încântată de frumuseţea din jurul meu am încercat să surprind prin câteva fotografii atmosfera plăcută şi creaţiile unice.

“Autorii” au dat dovadă de o creativitate nemărginită în interpretarea tendinţelor acestui an în materie de bijuterii.
Metale, pietre preţioase sau semipreţioase, perle, ceramică, lemn, plexiglass, sârmă, piele, pene şi multe alte materiale au fost îmbinate în compoziţii inedite.
Minimaliste sau complexe, clasice sau contemporane, cu forme atipice şi/sau volumetrii îndrăzneţe, în culori tari sau culori inspirate din natură, creaţiile designerilor au atras atât pasionaţii de bijuterii de autor cât şi  pe cei curioşi.

Focus Designer-ul ediţiei din acest an al Târgului “Autor” a fost Ana Wagner, care a lansat o nouă şi impresionantă colecţie de bijuterii numită “Grădina cu giuvaiere”.

Printre expozanţi s-a numărat şi Şcoala de Bjuterie Contemporană “Assamblage” care a ţinut şi un workshop de modelaj în ceară şi turnare în argint, tehnică consacrată şi cunoscută sub numele de “ceară pierdută”.

O parte din designerii expozanţi ai târgului sunt chiar absolvenţi ai Proiectului “Assamblage”.

În cadrul “Autor VII” au putut fi admirate creaţiile deosebite ale designerilor:
Adina Marin, Alexandru Lupu, Alis Lalu, Andra Lupu, Andreia Gabriela Popescu, Alina Băncilă, Cornelia Brustureanu, Carla Szabo, Daciana Dax, Dana Tudor, Iuliana Asoltanei, Ina Moisi, Maria Filipescu, Noha Nicolescu, Oana Manta, Odette Lupu, Gabi Urda, Raluca Buzura, dar şi brandurile: “atelier44”, “BuyHand”, “Expression – Contemporary Jewelry”, “Prochaine”, “ADC bijuterii arhitecturale”, “Statement Jewelry”, “Lady Magpie”, “LivingenBermudas”, “Lorina Bijoux”, “Modamania”, “Mika by Oana Ţigănuş”, “Ligia’s Accesorize”, “The Awesome Project” şi “Şcoala de Bijuterie Contemporană – Assamblage”.

Pentru mai multe imagini accesati pagina de facebook Revista Atelierul.

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share