CITEȘTI

Ambalaj personalizat pentru ceaiul preferat –...

Ambalaj personalizat pentru ceaiul preferat – Tutorial

Distribuie articolul:
Share

Folosit iniţial ca medicament, apoi ca parte din ritualuri, ceaiul şi-a răspândit popularitatea în toate colţurile lumii devenind un mod de viaţă pentru cultura popoarelor. Astăzi avem de ales dintr-o mare varietate de sortimente de ceai negru, verde, alb sau amestecuri de flori, fructe.Zilele trecute, într-una din incursiunile mele pe internet în căutarea inspiraţiei rătăcite în compania unui ceai, am dat de nişte pliculeţe de ceai făcute manual pe mylittlefabric. Fiind o iubitoare de ceai, am fost plăcut impresionată şi în final inspirată.

Am hotărât să reinterpretez aceste pliculeţe de ceai, astfel:

În primul rând, mi-am dorit ca pliculeţele mele să fie umplute cu plante adevărate, uscate natural (chiar de mama mea), aşa că am ales să amestec tei cu museţel, sunătoare şi mentă, un amestec care mie îmi place foarte mult.
În al doilea rând, m-am gandit că materialul din care vor fi confecţionate pliculeţele să fie unul mai delicat (organza) care să fie în acord cu gustul delicat al ceaiului meu.
Ca formă a pliculeţelor am ales floarea şi frunza ca să sugerez conţinutul lor. Pliculeţele care vor avea formă de floare, vor avea eticheta în formă de frunză iar cele care vor avea formă de frunză, vor avea eticheta în formă de floare.
Nu am uitat nici ambalajul. M-am gândit la o cutiuţă de culoare verde (6×6) decorată cu o floare.
Dar mai bine vă arăt :).

Drept urmare, am folosit :
– organza (eu am folosit 2 săculeţi din organza pentru bijuterii)
– ac şi aţă în nuanţele potrivite cu culorile săculeţilor
– foarfecă
– riglă
– creion
– adeziv
– coli carton colorat (verde şi roz)
– şabloane pentru floare şi frunză (realizate special pentru acest mic proiect)
– flori uscate natural (tei, muşeţel, mentă şi sunătoare)

Am avut nevoie mai întâi să descos săculeţii pentru bijuterii. I-am descusut şi am păstrat panglicile cu care se legau (acestea urmând să devină aţa pliculeţelor). M-am folosit de şabloane şi am trasat cu creionul flori, respectiv frunze, apoi le-am decupat cu grijă.

Am pus aţă în ac şi am trecut la treabă. Am cusut fin florile şi frunzele lăsând necusută o porţiune suficient de mare cât să-mi permită să introduc amestecul de flori. După ce am introdus amestecul, am închis cusătura cu un nod mic.

Următorul pas a fost să pun „şnururile” pliculeţelor  de ceai. Am luat panglicile (foştilor săculeţi de bijuterii) şi le-am cusut de pliculeţe.

De celălalt capăt al panglicilor am cusut etichetele, pe care le-am realizat tot cu ajutorul unor şabloane.

Cutiuţa verde, în ton cu conceptul de natural, am construit-o mică pentru că în fond „esenţele tari se ţin în sticluţe mici” , în cazul de faţă, în cutiuţe mici.

Şi aşa am realizat un ambalaj în ediţie limitată pentru ceaiul meu preferat. Puţin, dar bun :).

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Elise

    13 iunie

    Ma bucur ca iti place :)!

  2. Irina

    1 iunie

    ce idee buna…:X

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share