CITEȘTI

Diana Boje: „Proiectele mele de suflet sunt ...

Diana Boje: „Proiectele mele de suflet sunt și vor rămâne primele articole realizate”

Distribuie articolul:
Share

Diana Boje a început să își croiască drumul spre inimile publicului ei în perioada pandemiei. Piesele ei vestimentare din bumbac și in în culori contrastante, cu detalii imprimate sau brodate și cu aplicații de volane, panglici sau nasturi au surprins cu un adevărat aer de poveste. Diana a acceptat să ne răspundă la câteva întrebări despre procesul de creație și despre ce o inspiră în crearea poveștilor de purtat.

1. Cum ai început să creezi manual piese vestimentare minimaliste și visătoare, și cum a luat naștere brandul Diana Boje?

Brandul Diana Boje a fost schițat și plănuit cu mult timp înainte să devină un brand, însă primele articole le-am realizat în pandemie. Acestea au fost extrem de apreciate și dorite, acest lucru a dus la cel mai frumos început pentru tot ceea ce este astăzi brandul Diana Boje.

Rochie cu guler și nasturi decorativi Diana Boje

2. Un exerciţiu de imaginaţie: Cum ar arăta viaţa ta acum dacă nu ai fi ales să activezi într-un domeniu creativ și să îți creezi propriul brand?

Nu cred că pot să mă vizualizez făcând altceva, aș fi activat probabil în domeniul artei sau în diferite activități care îți explorează imaginația.

3. Crezi că designerii ar trebui să aibă un mentor sau un îndrumător? Ai artiști pe care îi urmărești și care te inspiră?

Mă inspir din tot ce mă înconjoară, oameni, stări, natură. Cred că e important să ai oameni care te motivează, care sunt alături de tine și care, bineînțeles, te inspiră.

Cămașă cu guler și broderie

4. Ai avut momente când ai simţit că stagnezi? Cum faci să îți stimulezi imaginația şi să încerci lucruri noi, să creezi modele noi de piese vestimentare? Dar când nu ai energia sau starea de lucru, cum depăşești momentul?

Atunci când simt că stagnez sau nu am inspirație, de obicei iau o ,,pauză’’ de câteva zile , în care fac alte activități, și îmi adun gândurile pentru ,,noi povești’’.

5. Poți să ne dai câteva detalii din procesul tău creativ, ce te inspiră în crearea modelelor de rochii, cămăși, gulere?

După părerea mea …culoarea sau combinația de culori are un rol esențial în realizarea produsului final, așa că încep cu asta. Piesele au un croi simplu și lejer, așa că fiecare articol îmi place să îl diferențiez prin detalii speciale. Îmi creez un moodboard cu acestea și încep să creionez modelul final.

Diana Boje în atelierul propriu

6. Piesele pe care le creezi au croieli și detalii deosebite și delicate, sunt executate curat și par scoase din povești. Ești multumită întotdeauna de rezultatul final?

Nu sunt mulțumită de rezultat de multe ori, și sunt modele la care ceva e prea puțin sau ceva e prea mult. Ador și acest proces și cel mai mult ador produsul final.

Cămașă cu guler și panglici in culori contrastante

7. Cum arată atelierul tău?

Atelierul e ACASĂ pentru mine. E un loc simplu cu foarte multe ideei, schițe, țesături… un loc în care poveștiile prind viață.

8. Ai un material cu care preferi să lucrezi? Care este el și ce te face să îl preferi? Dar un accesoriu preferat pe care îl vezi integrat mereu în creațiile tale?

Lucrez doar cu bumbac și in. Sunt materiale care se lucrează ușor și care dau mereu aspectul așteptat produsului. Îmi place să le dau articolelor un aer special și printr-o broderie cu niște nasturi mai deosebiți, spre exemplu.

Rochie cu volane, guler și fundă decorativă

9. Care este proiectul tău preferat și ce ne poți spune despre proiectele la care lucrezi acum?

Proiectele mele de suflet sunt și vor rămâne primele articole realizate, care sunt foarte apreciate și cumpărate și acum. Pregătesc câteva surprize pentru primavară/vară, le-am amânat puțin, fiind niște saptămâni foarte pline, însă abia asteaptă să iasă din atelier.

Rochie cu guler supradimensionat și nasturi decorativi

11. Cum arată clientul ideal pentru tine?

Fiecare client e special. Nu cred într-un client ideal, cred în schimb în persoane care reușesc să citească povestea și munca din spatele unui produs atunci când îl primesc. Asta văd zilnic din feedback.

Rochie neagră cu volane

12. Obișnuiești să primești și comenzi custom de la clienți. Care a fost cea mai complexă sau inedită comandă custom pe care ai primit-o și cum ai abordat-o?

Primesc astfel de comenzi dar toate le adaptăm modelelor noastre. Am fost nevoită să refuz persoane care își doreau ceva ce nu se regăsea în identitatea brandului.

Cămașă cu broderie personalizată pentru fetițe

13. Ce recomandări ai pentru cineva care dorește să îşi înceapă activitatea în domeniul creativ? Care sunt provocările întâlnite de tine și cum le-ai depășit?

Activitatea în domeniul creativ necesită extrem de multă muncă și ambiție. Dacă le ai pe acestea, nimic nu e imposibil.

14. Unde găsim creaţiile tale insolite?

Momentan produsele se găsesc pe instagram diana.boje.store, acolo unde mă găsiți pentru orice informație sau comandă.

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share