CITEȘTI

Limonada perfect-imperfectă

Limonada perfect-imperfectă

Distribuie articolul:
Share
Background: 39 de grade Celsius în bucătăria bunicilor
Ingrediente: două lămâi cu milioane de sâmburi, mentă proaspătă de grădină, zahăr brun de culoarea bronzului din Vamă, cuburi imperfecte de gheață,  ¼ apă minerală, ¾ apă plată și multă sete.
Soundtrack:  Belle and Sebastian: Another Sunny Day și lătrat de câini
Timp de preparare:  10 minute de miros de lămâie și mentă

Atunci când temperatura aerului îți topește paginile cărții pe care încerci să o citești, știi că e cu siguranță  timpul pentru o limonadă cu mentă! Ușor, te ridici din căldura ierbii din grădină și cu tălpile pline de fire de iarbă și furnici te îndrepți spre bucătăria de vară unde îți poți face cea mai perfect imperfectă limonadă care a existat vreodată.

Lâmăi, gheață, mentă și lumea se învârte cu tine ca într-o scenă din Alice în Țara Minunilor, numai că pe sticluța cu  ”Drink me!” scrie ”Cea mai perfect imperfectă limonadă din lume”.

Preparatul ei e oarecum un exercițiu de imaginație: răsucim lămâile până dansează sucul în ele, le stoarcem fără milă și apoi pescuim cele trei milioane de sâmburi din marea de suc, adăugăm zahărul brun ca o ploaie de bronz peste pielea fină a fetelor din Vamă și mestecăm până ce Belle and Sebastian își termină ziua lor însorită, turnăm cele două tipuri de apă femecată din frigiderul din Narnia și menta culeasă de urșii Panda crescuți pe plantațiile de mentă și specializați în culegerea celei mai proaspete mente din Univers (I swear!).

Apoi produsul fermecat e gata de consumat la umbra vișinului din grădină…numai că fii atent!: în timp ce îți cauți pagina la care ai rămas, populația însetată de furnici îți atacă borcanul cu limonadă! Promite-le o vișină prea coaptă în fiecare zi la colțul casei și se vor retrage din atacul limonadei.

Poftă bună la limonadă cu dragoste și furnici!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share