CITEȘTI

Să ne răcorim cu spumă din fructe!

Să ne răcorim cu spumă din fructe!

spuma din fructe
Distribuie articolul:
Share

Zmeură, afine, coacăză neagră, agrişe, vişine, mure…un adevărat festin de culoare, arome si parfum. Şi totul este natural pentru că la spuma aceasta am folosit mereu fructe din curtea bunicilor, sau culese de la munte, din pădure! Iar acum este sezonul lor şi sărbătorim cu cel mai bun, savuros şi răcoritor desert!

spuma din fructe

Reţeta este veche şi probabil că unii dintre voi o cunoaşteţi deja. Deobicei spuma se face din zmeură, dar eu am ales să sărbătoresc şi să le fac o surpriză plăcută celor dragi. Am folosit, ca şi în reţeta tradiţională, zahăr şi fructe în egală măsură (pentru că unele fructe sunt mai acre). În mod normal, dacă foloseam doar zmeură, puteam sa pun mai puţin zahăr.

spuma din fructe

Se spală fructele bine şi se lasă la scurs în strecurătoare. Se ia un ou foarte proaspăt de la care vom folosi doar albuşul. Pregătim şi zahărul şi putem începe „operaţiunea spuma”. Se pun în vasul mixerului fructele, albuşul şi zahărul. Pentru a vă uşura munca (sau mai bine zis a mixerului) puteţi folosi zahăr farin şi puteţi pasa fructele înainte. Eu am avut grijă să scot sâmburi, sa curăţ codiţe si „mustăţi” şi să zdrobesc fructele. După care totul se bate la mixer până obţinem o spumă delicioasă, legată (care nu curge).

spuma din fructe

Se pune spuma  în cupe şi se ornează – eu am făcut o inimioară din zmeură, am mai pus câteva afine şi am adăugat un strop de sirop de coacăze negre.  Se poate servi imediat, sau puteţi să puneţi cupele cu spumă în frigider şi să le consumaţi când doriţi, evident mai răcoroase.

spuma din fructe

Şi pentru că tema lunii este Red-Hot am ales un decor pe măsură pentru acest desert care este Red, dar Cool. Poftă bună!!!

spuma din fructe

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe  adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.

Pe curând!

 

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Ramona

    19 iulie

    yam yam..arata f bine

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share