CITEȘTI

Tutorial: „Amintiri din vacanţă”

Tutorial: „Amintiri din vacanţă”

amintiri din vacanta
Distribuie articolul:
Share

Bună! Tema lunii august este „vacanţa” – superbă temă!!! Şi pentru că mie îmi place să îmi adun amintiri de prin vacanţă pe care să le păstrez cu drag şi de care să mă bucur în special iarna (de aceea, când îmi este foarte dor de mare mă uit la colecţia mea de scoici şi nisip), m-am gândit să vin cu o soluţie practică:  o cutiuţă pentru amintirile din vacanţă!! Mai mult!! Proiectul pe care vi-l propun este unul „verde”, se poate realiza uşor – activitate de familie, din materiale la îndemână şi …  să trecem la treabă!

Avem nevoie de:
-o cutie de la îngheţată ( eu am folosit una galbenă); sunt uşoare şi încăpătoare,
-hârtie colorată,
-creioane colorate,
-carioci,
-markere,
-lipici,
-bandă dublu adezivă,
-fetru (sau alt material textil),
-ochi mobili (opţional),
-foarfecă

amintiri din vacanta

Primul pas este să măsurăm capacul pentru a-l decora. Eu am hotărât să păstrez eticheta orginală pentru a lipi mai uşor hârtia colorată pe ea. Puteţi folosi foaia de calc dacă doriţi  pentru a decupa diferite modele cu ajutorul ei – eu am aşezat-o strategic pe capac;).

amintiri din vacanta

Când vine vorba de vacanţa de vară, îmi amintesc cu drag de câmpurile cu floarea soarelui pe langă care treceam în drum spre mare. Aşa că am început prin a crea ideea de cer, după cum se poate observa în imaginea de mai sus, folosind o coală de hârtie bleu. Am trasat conturul şi am decupat.

amintiri din vacanta

Am procedat la fel şi cu „pământul” – pentru care am folosit o coală de hârtie colorată (o nuanţă de galben placută -mai deschisă decât se vede în imaginea de mai sus).

Cel de-al treilea element decorativ a fost un câmp micuţ cu floarea soarelui – mai mult schiţat în prima fază. Am folosit o nuanţă de verde foarte deschis şi creioane colorate:

amintiri din vacanta

Am lipit apoi părţile decupate pe capac cu lipici la stick şi am început să mă ocup de detalii şi de „finisaje”.

amintiri de vacanta

Am folosit  creioane colorate – pentru a crea elemente de decor. Atunci când am ales unde voi lipi „câmpul cu floarea soarelui” am ţinut cont de locul unde urma să stea „vedeta” de pe cutie….

amintiri din vacanta

Şi pentru că am amintit mai sus de ea, iată şi „vedeta”:

amintiri din vacanta

Am realizat floarea din fetru – galben şi verde. Modelul l-am desenat liber, folosind direct creioane colorate pe fetru. Pentru a vă fi mai uşor puteţi folosi un cercar, sau un capac rotund ca să desenaţi centrul florii. Eu am folosit creioane colorate, carioci si markere ca să desenez mijlocul maro, dar şi pentru a delimita clar petalele.

amintiri din vacanta

Mare atenţie atunci cand decupaţi (mai ales dacă sunt copilaşi în preajmă)! Deasemenea tija florii trebuie să fie destul de lată pentru a putea fi lipită cu uşurinţă (eu am folosit bandă dublu adezivă pentru a lipi elementele componente ale florii).

amintiri din vacanta

După ce am lipit la locul ei floarea soarelui şi am terminat de decorat fundalul, am adăugat trei părţi decupate din carton colorat pe care am scris „Amintiri din vacanţă”. Am folosit markere, carioci si creioane si bandă dublu adezivă pentru fixare.

amintiri din vacanta

I-am adăugat personajului principal ochi mobili (sunt foarte, foarte haioşi! îi puteţi desena pe carton dacă nu găsiţi) şi trăsaturi ale feţei cu markere colorate: sprâncene, obraji şi gură.

amintiri din vacanta

La final m-am ocupat de restul cutiei -am realizat două etichete laterale pe care se pot scrie data şi locul unde am fost în vacanţă, dar şi câte ceva despre conţinutul cutiei. Opţional se poate lipi si pe fundul cutiei o etichetă de acest fel suplimentară (eu nu am lipit de această dată).

amintiri din vacanta

Şi iată cutia gata, cu câteva amintiri frumoase în ea (primite cadou)!!

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe  adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.

Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] mai amintiţi tutorialul "Amintiri de vacanţă"? Ei bine, pentru că aţi fost curioşi să vedeţi pietrele pe care le-am pus în cutiuţa cu […]

  2. Andreea

    7 august

    O activitate ce pot sa o fac cu copii. Nice…

    • Rux Copilarim

      7 august

      Spor la lucru :)!!! Si ne-am bucura s avedem si noi rezultatul:)!!

  3. Adriana

    2 august

    Frumos, dar vrem sa vedem si si ce e in cutie :)….pietrele pictate!!!

    • Rux Copilarim

      2 august

      In cazul acesta Adriana, am sa vad ce pot face.. si poate intr-un articol viitor vorbim si despre.. ce e in cutia cu amintiri de vacanta!:)

  4. Rux Copilarim

    2 august

    Gianina ma bucur ca iti place!

  5. Gianina

    2 august

    Foarte frumoasa a iesit!Multumim de tutorial!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share