We love Gabi!

Distribuie articolul:
Share

Gabi Ghimpăşanu are cele mai faine idei pentru posibilele locaţii ale evenimentelor Atelierul. De fiecare dată ne prezintă un nou loc chic, ne propune idei de bartere şi ne spune cum poate ajuta. Este una dintre cele mai chic organizatoare de evenimente ale Atelierului şi una dintre cele mai mari iubitoare de câini dintre câte cunosc.  Are chiar și un tatuaj cu câinele ei!

1. Eşti una dintre noile membre ale Revistei Atelierul. Cum ai intrat în acest proiect şi ce apreciezi cel mai mult la el?

Sunt membru nou în această asociație! Am ajuns voluntar al Revistei Atelierului căutând pe internet activitați în acest nou domeniu! Inițial am găsit un articol pe care l-am citit cu interes, apoi am ajuns pe pagina voastră de net. Este de apreciat inițiativa membrilor “veterani “, de a oferi doritorilor informații reale şi exacte! Iar lupta pe care o duceți zilnic cu sistemul pentru a oferi viaţa unei reviste de interes handmade este jos pălăria.

 2. Cum te defineşti în calitate de creator de produse unicat? Prin ce se caracterizează stilul propus de tine?

Creațiile mele sunt în mare parte unicat! Încerc să lucrez ținând cont de dorințele clienților mei! Doresc să ofer doritorilor produse accesibile şi de efect. Definind stilul meu putem spune: Produse de efect cu un stil unicat de producție!

3.Numeşte trei artişti în handmade pe care îi admiri şi spune-ne cum te influenţează stilul lor?

Nu am urmărit activitatea altor artişti handmade! De aceea îmi este foarte greu să vă spun aceste trei nume! Iar produsele mele sunt influențate în mare parte de lucrurile pe care le văd zilnic în jurul meu!

4. Cum ai început să handmade-uieşti? Vrem detalii, multe multe detalii.

Sincer nu mai țin minte cum mi-a ventit ideea de a fi un mic furnizor de produse handmade! Insă cred că momentul de decizie a fost când am dorit să-mi sprijin o bună prietenă pentru a-și deschide un mic bussines în design vestimentar. Am gândit pentru început trebuie să facem lucruri mici “de umplutură“ pe lângă hainele pe care deja le avea. În acest fel doream să atragem clienții, după cum se știe diversitate în produse = mai mulți clienți!

Cam așa am început să facem biju handmade și uite acum am ajuns eu cu atelieul meu MM Handmade Atelier – bijuterii și decorațiuni handmade şi ea cu atelierul ei de haine Olga Atelier de frumos. A fost un început frumos, iar acum mă bucur nespus că am ajuns să mă număr printre multele persoane care oferă lumii acele simaptice produse cu care zilnic ne colorăm momentele plăcute!

 5. Inafară de redactor Atelierul, creator de produse handmade care este meseria ta de bază?

Jobul meu de zi cu zi este într-o agenție de organizări evenimente! Zilnic “pierdem“ timpul pe la birou! Un job vânat de mulți însă un job cu o încărcătură imensă de recompense atunci când evenimentul a luat sfârşit fără vreun incident neprogramat!

 6. Din experienţa ta ce trebuie să facă/să nu facă un artizan la început de drum? Ce sfaturi îi oferi?

  •  Primul lucru pe care un artizan la început de drum trebuie să îl facă este să fie dispus să piardă mult mai mult timp în prezentarea produselor!
  • Să realizeze fotografii profesionale – ceea ce-ți “mănânca” mult timp.
  • Să aibă grijă de client – să fie deschis spre discuții, să fie maleabil, să fie dispus să ofere informații atât celor interesați de creațiile lor, cât şi altor creatori de handmade.
  • Să-și promoveze “cu cap“ produsele – ceea ce văd zilnic pe FB mă face sa zâmbesc (nu vă pot spune dacă zâmbesc plăcut sau nu), dar faptul că dai un share pe toate grupurile de handmade nu ai nimc de câștigat. Încearcă să ai ceva unic în promovare, încearcă să vezi ce doreşte clientul tău! Majoritatea artizanilor sunt deja frustrați că produsele nu se vând – dar nici nu fac nimic .
  • Ar trebui să citească unele articole care să-i ghideze în promovarea acestei afaceri.
http://www.squidoo.com/stand_out
http://www.squidoo.com/biz-card-how-to
http://www.squidoo.com/art_festival

Link-urile de mai sus sunt doar cateva exemple de articole pe care le putem citi, iar informațiile de acolo le putem adapta atât la piața de desfacere, cât şi clienţilor români. Un artizan indiferent de ce anume produce, trebuie să perceapă această activitate ca pe o mică afacere! Un hobby care se susţine singur! Ce nu trebuie să facă este sa plece de la ideea că produsele lui sunt cele mai frmoase sau incredibile! Trebuie sa fie modest şi mereu să aducă îmbunatățiri în ceea ce face!

7. Tu îti porţi creaţiile?

Eu nu port bijuterii, în schimb în sezonul rece port broşe, iar acum că le produc singură îmi face o deosebită plăcere să le pot pe ale mele!

 8. De asemenea din punctul tău de vedere cât este inspiraţie, şi cât este pasiune în realizarea produselor handmade?

Cred că mereu am 50% insiparție şi 50 % transpirație! Pasiunea există în tot ceea ce faci cu plăcere, iar aceast mic hobby este o adevarată pasiune!

 9.  Care este cea mai insolită comandă realizată? Sau o poveste proprie faină în calitatea ta de artist în handmade?

La fiecare produs realizat la comandă este o adevarată poveste! Am un produs preferat  pe care l-am refăcut de aproxiamtiv 30 de ori! Deja îl văd noaptea în somn. A fost realizat prima oară la începutul anului. Iar acum de când am lansat campania Bijuterii pentru caţei am avut comenzi pentru acest model …. foarte multe.

 10. Top 3 pentru tine cu cele mai interesante articole de pe Atelierul.

Mereu topuri! De ce? Mie îmi place să citesc absolut tot ce ţine de handmade. Vă pot spune că-mi plac nespus articolele din care învăţăm cum sa ne perfecţionam: fotografiile pe care le facem produselor noastre, cum sa ne promovăm afacerea handmade, cum să ne pregătim pentru târguri sau vânzarea produselor. Cum să fim în legalitate atunci cand vindem! Mă repet? Nu! Dar sper că ideea a fost prinsă!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share