Pe urmele ghindelor (IV)…ornamente din ghindă

Distribuie articolul:
Share

Inspirată de seria „Pe urmele ghindelor…”, Ileana-Carmen a creat un tutorial special pentru revistă, pentru această serie. Sunt sigură că are să vă placă, tutorialul fiind în ton cu octombrie și spiritul handmade. Vă las în continuare în companie instrucțiunilor oferite de Ileana.

Pentru a obține ornamente frumoase de toamnă (și chiar de iarnă, de ce nu?) am cules ghinde și conuri de brad din parc. Le-am curățat și apoi, pentru că la majoritatea ghindelor erau separate căpăcelul de corpul ghindei, le-am potrivit și le-am lipit folosind aracet și o bucățică de șervețel pentru aderența între căpăcel și corpul ghindei.

Am vopsit ghindele folosind spray-uri în culorile argintiu și auriu, ojă de unghii și glitters cu lipici, iar rezultatul îl puteți vedeam în imaginea de mai jos:

Șnurul folosit pentru prinderea ghindei l-am confecționat din hârtie creponată, de diverse culori, înfășurată pe ață de papiotă pentru ai spori rezistența.

Am lipit șnurul în jurul codiței căpăcelului ghindei cu puțin aracet. Pentru capacele care nu aveau codiță am făcut un mic orificiu în locul unde ar fi trebuit să fie codița cu un briceag cu lama scurtă și subțire. În acel orificiu am pus aracet și am lipit capătul șnurului.

Am ornat apoi ghindele cu șnur răsucit și floricele din hârtie creponată de diverse culori, mărgele, paiete și tot ce am considerat că este potrivit acestui tip de ornament.

Am mai folosit scaieți uscați, anason și nuci pe care le-am lucrat respectând aceeași pași ca la ghinde.

 

Aceste ornamente se pot folosi la decorarea casei, a obiectelor din casă (eu am împodobit mânerul unui coș de nuiele cu ele)  la decorarea meselor festive, vitrinelor, a coșurilor cu flori, a cadourilor sau se pot face ele însele cadou într-un coșuleț.

Comentarii
9 Comments
  1. mariana
  2. Anca Ghit
  3. Gabriela Pricop
  4. Rux Copilarim
Share