CITEȘTI

Tutorial: „Scorbura misterioasă (I) … ...

Tutorial: „Scorbura misterioasă (I) … perdeaua de frunze”

Distribuie articolul:
Share

Octombrie a adus cu el vânt rece şi noi aventuri. Luna trecută am învăţat să facem ghinde din fetru lipiteghinde din fetru cusute şi ornate cu mărgeluţe şi ghinde amigurumi, croşetate. Urma să vedem ce se află în scorbură, dar apropiindu-mă de aceasta, am făcut o altă descoperire! Am aflat de ce era copacul desfrunzit – cineva a făcut la intrarea în scorbură un fel de perdea din frunze. Aşa că astăzi vă invit să creăm împreună decoraţiuni de toamnă! Proiectul poate fi realizat pentru ce dimensiuni vă doriţi. Al meu are 20 cm lăţime şi în jur de 30 cm înălţime. Iată ce am folosit:

scorbura-misterioasa-

Materiale:

[heartlist]

  • bandă dublu adezivă şi lipici
  • hârtie creponată (portocalie sau într-o culoare de toamnă), hârtie de ambalat natur, eco
  • creioane colorate, pix negru pentru contur, creion şi gumă, ascuţitoare
  • beţe de lemn (le puteţi recicla de la îngheţată)
  • frunze din fetru şi/sau o croşetă şi fire pentru frunze
  • foarfecă (simplă şi cu model – opţional)
  • de la o pungă de hârtie pe care nu o mai folosiţi partea de sus cu mâneru
  • mărgeluţe – am folosit de lemn

[/heartlist]
Dacă vreţi puteţi să faceţi şi o ghirlandă: sfoară, frunze naturale sau realizate de voi. Singura diferenţă este că veţi lipi elementele pe sfoară.

scorbura-misterioasa-

Pentru început haideţi să realizăm câteva frunze!

Am folosit o coală de hârtie pentru împachetat, natur. Trasăm cu creionul bine ascuţit conturul frunzelor. Realizaţi mai multe tipuri de frunze, sau unul care vă place vouă mai mult. Eu am ales să fac mai multe tipuri. Am folosit pixul negru pentru a definitiva conturul, iar după ce am șters cu guma urmele de creion am colorat, combinând mai multe nuanţe pentru fiecare frunză. Ultimul pas este să decupăm frunzele.

scorbura-misterioasa-

Decupăm mânerul pungii de hârtie (dacă nu aveţi se realizează din două bucăţi de hârtie între care se lipeşte un mâner realizat din hârtie răsucită). Punga mea era roşie la exterior şi am păstrat acea porţiune dându-i formă ondulată cu o foarfecă . Tăiem hărtia creponată – lăţimea să fie de 1.5cm şi o răsucim, ca şi când am toarce lână, obţinând astfel un fir ca în imaginea de mai sus.

scorbura-misterioasa-

Tăiem firele obţinute din hârtia creponată, adaugăm la un capăt al acestora o margeluţă de lemn. Am realizat 20 de fire, alternând cele 5 culori de margeluţe.

scorbura-misterioasa-

Lipim bandă dublu adezivă între capetele mânerului (pe laterale vom lipi frunze – după cum sugerează imaginile precedente). Pe beţişorul de lemn puteţi scrie direct, sau grava, ca în acest exemplu orice vreţi voi să apară scris. Înnodăm capetele unde sunt mărgeluţele, pentru ca acestea să nu cadă.

scorbura misterioasa

Lipim pe banda adezivă franjurile din hârtie creponată, încercând să păstrăm distanţa egală între ele. Urmează să adăugăm o bucată de hârtie (preferabil tot din punga reciclată) şi să lipim deasupra lemnul gravat care între timp a fost colorat.

scorbura misterioasa

Decorăm cu frunze (cele desenate la început). Frunzele croşetate – cele din stânga sunt creaţii proprii de moment, iar cea roşie este inspirată de cele lucrate de colega mea Ema în tutorialul Frunze de toamnă. Le-am prins cu bandă adezivă şi ultimul element adăugat a fost un fir de lână în degrade, răsucit pe mâner. Decoraţiunea de toamnă este gata: o perdea de frunze!

scorbura misterioasa

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe  adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.

Ne vedem data viitoare când pătrundem, în sfârşit, în scorbură…. Oare ce vom găsi?

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] (cu lipici, cu ac şi aţă şi amigurumi), am continuat în octombrie cu "Scorbura misterioasă" (perdeua de frunze şi fotoliul din odaie) şi încheiem în noiembrie cu "Zâna Pădurii". Puteţi citi tutorialul […]

  2. […] spatele perdelei de frunze se află scorbura. M-am apropiat să văd ce se zăreste prin perdea şi nu o să vă vină să […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share