CITEȘTI

Tutorial: “Zâna Pădurii – amigurumi (II)”

Tutorial: “Zâna Pădurii – amigurumi (II)”

papusa-amigurumi
Distribuie articolul:
Share

Bine v-am găsit la cea de-a doua parte a tutorialului amigurumi, la finalul căruia vom face cunoştinţă cu Zâna Pădurii. În primul episod am învăţat să lucrăm şi asamblăm mâinile şi am realizat corpul! Sper că v-a plăcut şi că v-aţi descurcat. Astăzi vom realiza şi asambla picioarele – încă doi „paşi” spre final!

Materiale folosite în tutorial (pentru detalii despre termenii folosiţi vizitaţi acest articol în care veţi găsi informaţii despre SC – piciorus simplu, BLO şi FLO, punct alunecat, lănţisor):
♥ croşeta de 4mm,
♥ acril crem (fir potrivit pentru 4mm),
♥ ac cu vârful bont,
♥ fir bumbac mediu crem,
♥ foarfecă,
♥ modelul ce urmează a fi interpretat,
♥ bumbac – pentru umplutură.

La fel ca şi în cazul mâinilor, şi picioarele sunt articulate şi vom avea de lucrat două elemente pentru fiecare! Primul element va fi ataşat corpului – de aceea nu am încheiat data trecută lucrul. În filmuleţul de mai sus puteţi vedea cum lucrăm primul rând al părţii superioare a piciorului.

papusa-amigurumi

Rândul 1: Se lucrează doar prin jumătatea dinspre noi a ochiului (FLO- front loop only). 7 picioruşe simple în primele 7 ochiuri. Întoarcem lucrul şi lucrăm câte un picioruş simplu în jumătatea nelucrată a celor 7 ochiuri în croşetate anterior. Avem 14 ochiuri la final şi vom lucra în continuare în cerc.

papusa-amigurumi

Rândurile 2-8: Lucrăm câte un picioruş simplu în fiecare dintre cele 14 ochiuri. Se lucrează în cerc, de aceea este preferabil să marcaţi cu un ceva începutul rândului pentru a nu vă încurca. Sunt 7 rânduri în total.

papusa amigurumi

Rândul 9: În primele cinci ochiuri lucrăm câte un picioruş simplu, pe următoarele două le lucrăm împreună – adică scădem.  În următoarele 7 ochiuri lucrăm picioruşe simple. Avem 13 ochiuri.

papusa-amigurumi

Rândurile 10-11: Lucrăm câte un picioruş simplu în fiecare dintre cele 13 ochiuri. Se lucrează în cerc, de aceea este preferabil să marcaţi cu un ceva începutul rândului pentru a nu vă încurca. Sunt 2 rânduri în total. Adăugaţi umplutura (eu am folosit bumbac) şi îndesaţi, fără a deforma însă lucrul.

papusa-amigurumi

Rândul 12: În primele 4 ochiuri se lucrează 4 picioruşe simple. Continuăm să lucrăm doar prin jumătatea dinspre interior a ochiului (BLO- back loop only) 13  picioruşe alunecate. Practic acest lucru va împiedica umplutura să iasă.

Rândul 13: Se lucrează doar prin jumătatea dinspre exterior a ochiului (FLO- front loop only). Atenţie!! Ne referim la aceleaşi ochiuri în care s-a lucrat blo rândul precedent, deci jumătatea nefolosită. În fiecare dintre cele 13 ochiuri se lucrează câte un picioruş simplu.

papusa-amigurumi

Rândul 14: Lucrăm normal, prin ambele părţi ale ochiului, câte un picioruş simplu în fiecare ochi. În total 13. Încheiem lucrul şi ascundem firul, după ce îl tăiem.

papusa amigurumi

Pentru a lucra cel de-al doilea element superior al piciorului vom adăuga fir şi vom începe de la cel de-al 8-lea ochi, ca în imaginile de mai sus în care se poate vedea cum am lucrat primul rând. Repetaţi cei 14 paşi explicați mai sus.

papusa-amigurumi

Am terminat de lucrat elementele superioare ale picioarelor şi vom trece la cele inferioare! Vom lucra două după cum urmează!
Rândul 1:  Începem cu un lănţişor format din 7 ochiuri. Lucrăm 1 picioruş simplu în al doilea ochi pornind de la croşetă. Lucrăm câte 1 picioruş simplu în fiecare dintre următoarele 4 ochiuri. În ultimul ochi lucrăm 4 picioruşe simple. Continuăm să lucrăm prin spatele celor patru ochiuri în care am lucrat anterior alte 4 picioruşe simple, câte unul în fiecare ochi. În ultimul vom lucra 2 picioruşe simple. În total avem 15 ochiuri.

papusa-amigurumi

Rândul 2: Lucrând doar prin partea dinspre exterior a ochiului, croşetăm câte un picioruş simplu în fiecare ochi. 15 ochiuri.

papusa-amigurumi

Rândul 3: În primele 4 ochiuri se lucrează 4 picioruşe simple. (Următoarele 2 ochiuri le lucrăm împreună – scădem). Repetăm paşii din paranteză de încă două ori. Lucrăm picioruşe simple în ultimele 5 ochiuri. La final vom avea 12 ochiuri.  Trasăm conturul folosindu-ne de forma tălpii obţinute pe un capac de plastic (eu de data aceasta am folosit un carton lucios mai dur). Decupăm după contur şi introducem în interiorul piciorului talpa, cu scrisul în sus dacă există, având grijă să fie potrivită şi ajustând la nevoie.

papusa-amigurumi

Rândul 4:  În primele 3 ochiuri se lucrează câte un picioruş simplu. Următoarele 6 ochiuri le scădem două câte două. Lucrăm câte un picioruş simplu în ultimele 3. La final avem 9 ochiuri.

Rândurile 5-6 : Lucrăm câte un picioruş simplu în fiecare dintre cele 9 ochiuri. Se lucrează în cerc, de aceea este preferabil să marcaţi cu un ceva începutul rândului pentru a nu vă încurca. Sunt 2 rânduri în total. Adăugaţi umplutura (eu am folosit bumbac) şi îndesaţi, fără a deforma însă lucrul, pentru a putea fixa talpa tăiată din carton sau plastic.

papusa-amigurumi

Rândul 7:  În primul ochi se lucrează două picioruşe simple. Lucrăm câte un picioruş simplu în următoarele 8. La final avem 10 ochiuri.

Rândurile 8-9 : Lucrăm câte un picioruş simplu în fiecare dintre cele 10 ochiuri. Se lucrează în cerc, de aceea este preferabil să marcaţi cu un ceva începutul rândului pentru a nu vă încurca. Sunt 2 rânduri în total.

papusa-amigurumi

Rândul 10:  În primul ochi se lucrează un picioruş simplu. În al doilea ochi înmulţim şi lucrăm 2 picioruşe simple. Lucrăm câte un picioruş simplu în următoarele 8. La final avem 11 ochiuri.

Rândurile 11-12 : Lucrăm câte un picioruş simplu în fiecare dintre cele 11 ochiuri. Se lucrează în cerc, de aceea este preferabil să marcaţi cu un ceva începutul rândului pentru a nu vă încurca. Sunt 2 rânduri în total. Adăugăm umplutură.

papusa-amigurumi

Rândul 13:  În primele 2 ochiuri se lucrează cîte un picioruş simplu. În al treilea si al patrulea ochi înmulţim şi lucrăm cîte 2 picioruşe simple în fiecare. Lucrăm câte un picioruş simplu în următoarele ochiuri. La final avem 13 ochiuri.

Rândul 14 : Lucrăm câte un picioruş simplu în fiecare dintre cele 13 ochiuri.

papusa-amigurumi

Rândul 15: În primele două ochiuri lucrăm câte un picioruş simplu (pe următoarele două le lucrăm împreună – adică scădem). Repetăm paranteza încă o dată. Lucrăm câte un picioruş simplu în următoarele ochiuri. La final avem 11 ochiuri.

Rândul 14 : Lucrăm câte un picioruş simplu în fiecare dintre cele 11 ochiuri. Adăugăm umplutură şi îndesaţi, fără a deforma însă lucrul.

papusa-amigurumi

Rândul 17: (În primul ochi lucrăm un picioruş simplu, pe următoarele două le lucrăm împreună – adică scădem). Repetăm paranteza încă de două ori. Lucrăm câte un picioruş simplu în următoarele 2 ochiuri. La final avem 8 ochiuri. Adăugăm umplutură şi îndesăm, fără a deforma însă lucrul.

papusa-amigurumi

Rândul 17: (Lucrăm împreună – adică scădem primele două ochiuri). Repetăm paranteza încă de două ori. Lucrăm un picioruş alunecat în următorul ochi.  Adăugăm umplutură şi îndesăm, fără a deforma însă lucrul. Încheiem lucrul.

papusa-amigurumi

Următoarea etapa este opţională. Putem crea forma posteriorului păpuşii și buricul urmând paşii: Punem în ac (de preferinţă unul mai lung, eu m-am descurcat cu ce am avut) fir de care folosim şi la corpul păpuşii. Introducem acul prin laterala corpului şi fără a prinde partea croşetată îl scoatem la mijlocul părţii inferioare a corpului, păpuşa fiind poziţionată cu spatele spre noi. Numărăm nouă rânduri plecând de jos în sus şi introducem acul, urmând să îl scoatem din nou tot în mijlocul părţii inferioare a corpului.

papusa-amigurumi

Repetăm mişcarea de mai sus încă de două ori trăgând de fiecare dată uşor de fir pentru a obţine forma dorită.

papusa-amigurumi

Pentru a marca buricul, trecem acul din spate spre faţă ca în imaginea de mai sus, scoţându-l în locul pe care îl alegem ca fiind potrivit. Îl introducem apoi cu un rând mai sus şi îl trecem în sens invers ieşind din nou în spate. Repetăm încă o dată trăgând uşor pentru a obţine forma dorită.

papusa-amigurumi

Scoatem firul în cealaltă laterală, asigurăm capetele, tăiem surplusul de fir şi porţiunea mică rămasă o ascundem în lucru.

papusa-amigurumi

În ultima parte a tutorialului de astăzi vom ataşa elementele inferioare ale piciorului de restul corpului şi mâinile.

Punem aţă în ac (un fir mai gros, nu aţă obişnuită, după cum spuneam la începutul tutorialului). Să aibă cel puţin 7 cm lungime, pusă în două. Înnodaţi la capete. Treceţi acul prin capătul părţii superioare a piciorului şi, fără a prinde lucrătura, scoateţi acul prin deschizătura sau buzunăraşul lucrat anterior. Trecem acul prin rândul al treilea al părţii inferioare a piciorului ca în imaginea de mai sus. Prin buzunăraş introducem acul cu aţă şi tot fără a prinde lucrătura îl trecem prin interiorul părţii superioare a piciorului, urmând să iasă unde se află şi capătul firului. Trageţi uşor de ambele capete ale firului până când partea inferioară a piciorului va intra în buzunăraşul părţii superioare, dar aveţi grijă să nu deformaţi lucrul. Înnodaţi capetele aţei bine, și ascundeţi în lucru.

papusa-amigurumi

Punem aţă în ac (un fir mai gros, nu aţă obişnuită, după cum spuneam la începutul tutorialului) – pusă în două. Înnodaţi la capete. Introducem acul prin partea dinspre interior a mainii. Îl scoatem şi poziţionăm mâna pe lângă corp pentru a stabili unde o vom fixa. Reintroducem acul dinspre exterior, trecem prin corp şi la ieşire îl introducem în cealaltă mână pe care o va străbate dinspre interior spre exterior. Puteţi observa direcţia parcursă în imaginea de mai sus, în stânga.  Reintroducem acul prin mână în corp şi refacem traseul în ordine inversă. Avem grijă să strângem sfoara pentru a fixa bine mâinile de corp. Repetăm traseul acului care va trece din nou de la stânga la dreapta şi înapoi. Asigurăm capetele aţei şi apoi le ascundem în lucru.

Vă aştept data viitoare cu un nou episod al tutorialului! Până atunci vă doresc spor la lucru şi aş fi curioasă să aflu cum vă imaginaţi faţa şi părul zânei. Să vedem, ghiceşte oare cineva cum va arăta?

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe  adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.

***

Nota: Acest tutorial este realizat pornind de la modelul creat de Beth Webber, cu acordul acesteia. Nu poate fi copiat, republicat, distribuit şi folosit în scopuri comerciale. Citiţi mai multe amănunte aici.

Disclaimer: The pattern belongs to Beth Webber. I have made this tutorial with her approval, for Revista Atelierul; educational purpose only. Please do not copy, republish or sell.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Tutorial: “Zâna Pădurii – amigurumi (II)” posted by Rux Copilarim, 22nd noiembrie 2012, Categories: DIY, Tutoriale Tags: amigurumi, Beth Webber, croseta, cum sa crosetezi, modele de papusi, papusa crosetata, papusi de colectie, Păpușile amigurumi, tutoriale handmade […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share