Crăciun DIY – Brazi

Distribuie articolul:
Share

În fiecare an am de luat o decizie foarte grea: ce fel de brad să am de Crăciun? Nostalgia Crăciunurilor trecute mă îndeamnă să cumpăr un brad natural care să-mi umple casa cu mirosul acelor lui, dar ecologista din mine îmi amintește că n-o să am ce să fac cu el după încheierea sezonului. Pe cei de plastic nu-i suport iar din brazii luați în ghiveci anii trecuți doar unul a prins și crește liniștit în curtea părinților. Anul ăsta m-am hotărât! O să-mi fac singură bradul!

Am scotocit bine internetul și am găsit câțiva brăduți DIY pe care îi putem construi fără prea mare efort.

În prima imagine am adunat brazi de dimensiuni mari, făcuți prin tehnici și din materiale diferite. Primii doi sunt prinși pe perete, unul cu o bază de carton și o tonă de hârtie creponată, iar celalalt e făcut din ațe colorate prinse în perete. Apoi avem un brad făcut din scândurele pictate și unul din carton, iar la sfârșit un brad dintr-o spirală și o bibliotecă burdușită cu obiecte verzi, roșii și albe care împreună dau impresia unui brad.

Brad din hârtie creponată

Brad string art

Brad de lemn

Brad din carton

Brad spirală

Biblioteca brad

Dacă n-ai spațiu pentru un brad de dimensiuni naturale poți încerca să faci un brăduț din hârtie, din fetru, din sfoară sau boabe de cafea și mirodenii.

Brad de hârtie decupat

Brad din fetru

Brad din hârtie împăturită

Brad din sfoară

Brad din mirodenii

Brad din pagini de carte 

Voi ce fel de brad vă faceți sau vă luați anul ăsta?

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Ale

    7 decembrie

    Ideea mea de brad eco 🙂 -pictat pe un perete nefolosit, apoi impodobit cu globuri si beteala reale
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=227216072444&set=a.187221087444.125511.557522444&type=3&theater

  2. Ilie Teodora

    7 decembrie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share