Tutorial: „Sporul casei”

sporul-casei
Distribuie articolul:
Share

Bine v-am găsit în cea de-a treia vineri a lui martie cu un nou tutorial pe tema lunii, reciclare.
Când eram mică îmi plăcea foarte mult să o ajut pe Buni la bucătărie. Mă „jucam” cu ingredientele în timp ce le pregăteam – orez-ul, fasolea sau piperul fiind doar câteva dintre „jucăriile mele preferate”. Îmi amintesc de sticluţele cu esenţe, micuţe, de sticlă şi prima mea sticluţă primită în dar de la Buni. Pe atunci nu ştiam eu de „sporul casei”, dar era o micuţă comoară sticluţa şi se afla la loc de cinste în bucătăria de jucărie improvizată.Am invitat-o pe Alexandra – Ghemuleţul încâlcit să ne arate cum putem transforma o sticluţă de esenţe într-un breloc decoraţiune  sporul casei.

Cum refolosim o sticluţă de esenţe pentru prăjituri

sporul-casei

Sticluţele variază având forme sau culori diferite, fiind din plastic sau sticlă. Toată lumea ştie că atunci când vrei să faci o prăjitură şi nu ştii ce esenţă să alegi, când ajungi la raionul de esente chiar nu te  mai poţi hotărî. Am ales o sticluţă din plastic din care vom face un breloc sporul casei.

Avem nevoie de :[starlist]

  • o sticluţă goală de esenţă (trebuie să fie transparentă sticluţa, aşadar cele de vanilie, migdale ori lămâie sunt perfecte) căreia îi rupem sau dezlipim frumos eticheta.
  • un ac tip tijă pentru bijuterii.
  • o floricică mică textilă sau orice altceva pentru a acoperi data de valabilitate înscrisă pe capac (puteţi de asemenea vopsi capacul).
  • diverse seminţe sau condimente colorate (eu am ales bomboane decorative, boia, chimen, susan şi boabe de muştar – puteţi folosi mac, grâu, orez colorat pentru a face un curcubeu etc).
  • o mărgică pentru decor (opțional).
  • un inel de breloc. [/starlist]

sporul-casei

Începem prin a introduce tija din interiorul dopului către exterior. Aceasta trebuie să patrundă prin capac şi prin floricica decorativă (vă puteţi ajuta întâi de un ac mai gros pentru a da gaura, tija având capătul bont şi nu ascuţit).

sporul-casei

Introduceti mărgica (dacă folosiţi) prin tijă şi îndoiţi capătul formând o buclă dar nu înainte de a tăia surplusul de tijă.

sporul-casei

Restul este foarte simplu. Începeţi să umpleţi sticluţa cu câte un rând din fiecare tip de seminţe/condiment pe care le aveţi, formând modelul dorit. Spre exemplu: un rând mac, un rând orez etc.
Vă puteţi ajuta de o mică pâlnie în formă de con din hârtie.

sporul-casei

La final închideţi bine dopul sticluţei şi îl ataşaţi de buclă cu un inel de breloc. Astfel aţi făcut un breloc-sporul casei. Am umplut şi o sticluţă doar cu bomboane de decor colorate. O idee ar fi să lipiți o mică poză cu bebeluşul şi puteţi face mărturii de botez originale, sau puteţi face mici cadouri copiilor invitaţi la ziua copilului dumneavoastră.
Multă imaginaţie să aveţi!

Îi mulţumesc Alexandrei pentru tutorialul  creat special  pentru Revista Atelierul. Sper că v-a plăcut şi vouă şi îl veţi găsi folositor! 🙂

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. sorel

    12 iunie

    pentru a scapa de data de expirare inscrisa pe capac poti utiliza acetona sau diluant si ceva de sters (vata/material textil)

  2. Felicitari pentru idee si multumesc pentru ca ai impartasit-o si altora!

  3. Super idee…foarte bine a iesit brelocul…:*

  4. Dragut, dragut de tot, acest breloc Buna idee! am sa fac si eu mai multe drept marturii pentru copiii care participa la ziua Sofiei .Pupicei!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share