Tutorial: Anemone din hârtie de mătase

Distribuie articolul:
Share

Cred că este evident că îmi plac mult tutorialele. Ador să meșteresc lucruri noi și dacă este vorba de flori atunci lucrez cu mare drag. De ambalaje nu mai spun că îmi plac fantastic de mult (chiar obsedant)!! Iar astăzi prezint un tutorial cum să faci anemone din hârtie de mătase pe care eu le-am folosit pentru invitații și pentru cutiuțe de mărturii, dar sunt convinsă că le puteți găsi multe alte întrebuințări. Anemonele au o varietate cromatică care poate mulțumi pe oricine așa că haideți să lucrăm fără bariere!

Acesta este rezultatul meu:

anemone5

anemone14

Materiale necesare:[heartlist]

  • hărtie de mătase
  • foarfecă
  • lipici
  • ață neagră
  • pensulă și acurelă neagră.[/heartlist]

anemone6

Pentru a face mai multe petale în același timp trebuie să împăturiți hârtia și să decupați o formă precum cea din imaginea următoare:

anemone7

Pentru a da volum florii faceți câte o cută la baza fiecărei petale și apoi lipiți petalele între ele. Eu am folosit 5 petale pentru primul rând și 3 pentru cel de deasupra.

anemone8 anemone9

După ce ați lipit toate petalele pictați interiorul cu negru. Dacă nu aveți acuarele la îndemână puteți folosi și o cariocă neagră.

anemone10

Pentru stamine am folosit ața neagră astfel:

anemone11 anemone12

Am lipit ața și pentru că nu am avut hârtie neagră pentru a face pistilul am mototolit hârtie mov și am făcut un ghemotoc pe care l-am pictat cu negru.

anemone13

Și gata anemona din hârtie de mătase!

anemone2

Dacă v-a plăcut tutorialul și ați realizat anemone din hârtie tare mult aș dori să văd și eu rezultatul vostru la adresa poza@revista-atelierul.ro.

Comentarii
10 Comments
  1. cdee
  2. cdee
  3. Ramira
  4. Valerica Lupu
  5. Alexandra Chereches
Share