De vorbă cu Bijoux-for-U

Distribuie articolul:
Share

Am cunoscut-o pe Diana şi produsele ei extraordinare prin swapul de primavară organizat de noi. Am primit cele mai chic coliere şi cea mai interesantă pereche de cercei create de ea şi mi-am spus trebuie neapărat să îi iau Dianei un interviu.  Produsele ei şi conceptul Bijoux-for-U se potrivesc perfect în Revista Atelierul.

 1. Cine este în spatele magazinului virtual Bijoux-for-U?

În primul rând vreau să salut întreaga echipă Atelierul şi pe toţi cititorii acestei minunate reviste! În spatele magazinului Bijoux-for-U mă aflu eu – mă numesc Bazavan Diana Maria – o persoana obişnuită, înzestrată cu multă dragoste pentru frumos,  deoarece mereu mi-a plăcut să privesc partea frumoasă în orice lucru din jurul meu.

De câţiva ani locuiesc în Târgu Jiu, însă oraşul meu natal este Petroşani – locul unde a prins viaţă această pasiune a mea pentru bijuterii. Deşi sunt absolventa unei facultăţi de literatură (meseria mea fiind cea de profesor) sunt fericită că mi-am ascultat instinctul că rostul meu este acela de a crea lucruri frumoase, de a aduce un strop de culoare vieţii şi puţină bucurie pe chipurile oamenilor, de a face lumea să zâmbească. Simt că mi-am îndeplinit scopul văzând cum creaţiile mele sunt purtate cu plăcere.

 2. Ce anume te inspira sau cine te inspiră în realizarea creaţiilor tale?

Sunt un bun observator și după cum am spus, îmi place să privesc mereu partea frumoasă a lucrurilor care mă înconjoară şi sunt de părere că fiecare lucru și fiecare persoană are frumuseţea ei (trebuie doar să vrei să priveşti ca să o descoperi), iar de foarte multe ori aceste detalii alături de frumuseţea şi culorile naturii îmi inspiră acel spirit creativ atunci când am nevoie.

Îmi place să-mi imaginez mereu tot felul de lucruri şi de variante noi. Cu imaginaţie porneşte totul, urmând apoi procesul de creaţie până la realizarea produsului finit – o bijuterie – un rezultat care pe mine de fiecare dată mă fascinează.  Punctând faptul că fiecare etapă din acest proces de creaţie are importanţa şi frumuseţea ei.

2 Bijoux-for-U

3 Bijoux-for-U

 3. Cu ce materiale îți place să lucrezi și de ce?

Prefer să lucrez cu materiale calitative, evit metalele care pot provoca alergii aşa încât elementele metalice prezente în bijuteriile mele sunt din cupru placat cu aur sau argint, învelite cu strat de protecţie emailat – pentru a evita pe cât posibil oxidarea lor, iar mai nou lucrez şi cu argint 925. La  mărgele aleg sticla, includ şi sticla tip Murano, perluţele de sticlă, mărgele de porţelan, alături de cristale şi pietre semipreţioase şi mărgelele din lemn îmbrăcate în materiale textile.

4.  Am observat că fiecare produs realizat de tine are un titlu bine ales şi foarte frumos, de unde preiei aceste nume ? Mai întâi este numele şi după produsul sau viceversa?

Mereu creez întâi produsul, apoi îmi dau seama ce nume i s-ar potrivi fiecăruia. Nu am o listă anume, creaţiile sunt ca niște copii pentru mine, nişte copii care au nevoie şi de un nume. După finalizarea lor, la o privire mai atentă a rezultatului numele vine de la sine.

 5. Există anumite bijuterii care îţi reprezintă stilul cel mai bine? Dacă da, care anume?

Trebuie să recunosc că îmi este greu să dau un răspuns concret la această întrebare, deoarece îmi port creaţiile cu plăcere, mereu aleg să port ceva diferit, în funcţie de ţinută şi implicit în funcţie de starea de spirit pe care o am în momentul respectiv.

Toate creaţiile îmi plac în egală măsură şi sunt genul de persoană mereu foarte atentă la detalii. Îmi place să ştiu că mi-am pus amprenta pe tot ceea ce realizez. Mă bucur să-mi vad clienţii multumiţi, îmi dă un sentiment deosebit gândul că ei poartă cu drag o creaţie semnată de mine.

7 Bijoux-for-U

 6.   Oferă câteva sfaturi artizanilor la început de drum. De ce crezi că au nevoie pentru a reuşi în acest domeniu?

Ingredientele necesare pentru a reuşi în acest domeniu (după părerea mea) ar fi: timp, răbdare, inspiraţie şi mai ales pasiune! Consider că este ceva excepţional să lucrezi ceea ce îţi doreşti – atunci poţi spune că eşti un creator pasionat, bineînţeles atâta timp cât lucrul care-ţi trece prin mână şi prinde astfel viaţă este înfăptuit cu drag.

Sunt de părere că pasiunea trebuie să fie mereu pe primul loc în orice am face, apoi restul va veni de la sine.

 7. Cum arată atelierul tău?

Atelierul meu este de fapt casa noastră, deşi în majoritatea timpului prefer camera de zi unde avem foarte mult spaţiu şi lumină, acolo am mai mult loc să „mă desfăşor” – acolo este de fapt atelierul nostru, al amândurora ( al meu şi al soţului meu). El la computer, în majoritatea timpului lucrând în domeniul graficii digitale, iar eu mărgelind până în zori (da, sunt genul care nu lasă lucrul din mână până nu l-a finalizat) la măsuţa mea de lucru, alăturându-ni-se cei patru papagali, care ne ţin mereu companie  şi cu care eu mai conversez în timp ce lucrez.

6 Bijoux-for-U

 8. Ce îţi place cel mai mult la Revista Atelierul?

Apreciez faptul că articolele pe care le conţine revista Atelierul sunt mereu interesante şi foarte frumos concepute. Această revistă conţine informaţii de calitate şi apreciez foarte mult  faptul că promovează mulţi artizani la început de drum (aşa ca mine) .

Citesc cu mare plăcere această revistă, vreau să specific faptul ca m-a onorat această invitaţie la interviu, aşa că, în cele din urmă – dar nu în ultimul rând – aş dori să mulţumesc din nou întregii echipe pe această cale pentru acest interviu!

Fotografiile sunt realizate de Bazavan Diana Maria

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. fabio

    22 mai

    Articolo molto interessante

  2. Ce raspunsuri frumoase! nu stiam cu ce te ocupi de fapt :).
    Siiiiiiiiiiii sunt mandra ca in poze am regasit cadoul pe care l-ai faut pentru mine!! e superb! te pup cu drag!

    • Multumesc frumos Adina, nu pot decat sa ma bucur cand vad ca imi este apreciata munca, sunt fericita ca am reusit sa-ti aduc un zambet prin creatia mea 🙂 Cu drag, pupici:*

  3. Un talent innascut complimente diana

  4. Multumesc frumos intregii echipe! Mi-ati facut ziua mai frumoasa 🙂 Va doresc mult succes in continuare si multa inspiratie!

  5. Multumesc frumos inca o data! Mi-ati acut ziua mai frumoasa 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share