CITEȘTI

Art3lier „obiectele realizate de noi sunt o ...

Art3lier „obiectele realizate de noi sunt o reflecție a naturii…”

Distribuie articolul:
Share

Pe artiștii de la Art3lier i-am descoperit de curând, cu ocazia topicului „Focus pe Lemn” de luna aceasta, pe care Revista Atelierul îl propune tuturor cititorilor. Trebuie să mărturisesc că ne-au surprins într-un mod foarte plăcut. Am găsit o grămadă de minunății create de ei, de la accesorii de prins părul, la pieptănași chic și până la vase și decorațiuni din lemn, jocuri pentru oameni mari și mici, toate lucrate cu mult talent și îndemânare. Așa că ne-am gândit să-i cunoaștem mai bine pe oamenii din spatele reușitului proiect ce poartă numele de Art3lier. Ce reprezintă acest concept și cine se ascunde în spatele lui?

Art3lier: Micul nostru proiect de familie este modul prin care pasiunile noastre legate de manufactură și-au găsit un loc unde se pot exprima. Noi suntem Deni și Mihai Radi și în Art3lier am strâns obiecte lucrate cu drag din materiale naturale: lemn, os, piele, hârtie și o parte din sufletul nostru.

Ace de prins cocul Art3lier

Dana: Știm cu toții foarte bine că produsele oferite de Art3lier sunt lucrate manual, motiv pentru care dorim să aflăm când anume ați descoperit pasiunea pentru lucrul de mână? Și de ce lemn și nu altceva? Aveți în spate un background care v-a ajutat să abordați acest material de lucru și aici mă refer la studii în domeniu?

Art3lier: Pasiunea a existat dintotdeauna, însă doar acum câțiva ani am reușit să aprindem scânteia. Nu am putea spune de ce lemn, dar dacă ar fi să glumim, am putea spune că reacționează mai bine la scântei. În ultima vreme am devenit autodidacți, studii în domeniu nu avem, dar sperăm să compensăm acest neajuns cu mult entuziasm și dorința de a crea.

Accesorii de prins cocul Art3lier

Dana: Cum a fost începutul pentru Art3lier? Ați întâmpinat dificultăți în abordarea materialului și a modului de lucru?

Art3lier: Într-un fel și acum suntem la început, cel puțin așa considerăm. Singurele dificultăți sunt legate de lipsa uneltelor speciale, care ușurează foarte mult procesul de producție. Dar lipsa aceasta are și o parte bună, chiar dacă uneori poate fi frustrantă, te obligă să îți pui mintea la contribuție pentru a găsi soluții mai eficiente.

Pieptan norisor lemn Art3lier

Dana: Cum arată primul produs marca Art3lier și când anume a fost realizat?

Art3lier: Primul obiect marca Artelier a fost un vas dintr-o bucată de lemn de dud pe care l-am „salvat” din gura sobei acum trei ani.

Dana: Cum vă alegeți temele pentru creații și ce anume vă influențează îndeosebi?

Art3lier: În general inspirația vine din natură, iar obiectele realizate de noi sunt o reflecție a ei trecută prin mâinile noastre.

Dana: Realizați și produse la comandă? Lucrați în serie sau pe colecții?

Art3lier: Da, fiecare comandă este o nouă provocare pentru noi. Lucrăm obiecte unicat și serii mici.

Ac de prins parul Art3lier

Dana: Lucrul la Art3lier reprezintă principală sursă de venit? Sau vă ocupați de acest business în timpul liber, acesta fiind mai mult un hobby?

Art3lier: Noi am vrea să fie principală sursă de venit, însă până acum a fost doar hobby.

Dana: Ne plac poveștile hazlii din spatele creațiilor artiștilor, ne puteți relata o poveste sau o întâmplare care a avut loc când ați creat un produs anume, ceva de care vă amintiți cu drag? 

Art3lier: Da, de exemplu, s-a întâmplat la o cutie de lemn, după ce lucrasem toată ziua la ea. Era foarte important să fie gata în seara aceea, dar una din pisicile de la atelier a fost de altă părere și s-a suit pe cutia proaspăt lăcuita lăsând două urme – semnătura artistului. A trebuit să reluăm tot finisajul.

Dana: În încheiere, aveți un mesaj pentru cititorii Revistei Atelierul?

Art3lier: Vă dorim multă putere de muncă și nu uitați să alegeți obiectele lucrate manual!

Dana: Mulțumesc mult pentru interviu și vă așteptăm și la târgurile organizate de noi!

Accesorii de prins cocul Art3lier

Accesorii par lemn Art3lier

Pieptane Lemn Art3lier

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share