CITEȘTI

Tutorial: pantaloni de supereroină

Tutorial: pantaloni de supereroină

Distribuie articolul:
Share

Pentru cei mici a început deja vacanța, cei mari sunt în toiul examenelor. Cert e că vara e aici, măcar în calendar, iar sezonul petrecerilor a început. Petreceri de sfârșit de sesiune, petreceri tematice pentru copii, picnicuri, petreceri costumate.

Iar dacă ești invitată la o astfel de petrecere și nu ai un costum și nici timp sau chef să cauți unul, îți voi arăta cum poți să îți faci singură o pereche de pantaloni pentru costumul tău de supereroină. Durează doar 45 de minute, cu tot cu timpul de așteptare!

materiale_pants

Ai nevoie de o pereche de pantaloni scurți albaștri, pentru un costum de Wonder Woman (și blugi sunt ok, important e ca materialul să fie 80% bumbac), vopsea pentru textile aurie și galbenă, pensulă; dop de plută, cariocă și cutter (pentru ștampilă) și un fier de călcat pentru fixarea vopselei.

Am început prin a tăia o ștampilă în formă de stea din dopul de plută. În același mod poți face o ștampilă dintr-un burete sau dintr-un cartof, mai multe idei pentru ștampile găsești aici. Dacă ai deja o ștampilă sau dorești să pictezi steluțele, poți sări acest pas.

stampila_pluta

1. Mai întâi, am desenat conturul steluței pe dopul de plută. 2. Apoi am tăiat cu grija cu cutterul, urmărind conturul steluței. 3. Am continuat să tai, desprinzând bucățile în plus, dar având grijă ca steluța să rămână prinsă de restul dopului de plută.

Urmează să pictezi pantalonii. Există vopsea care poate fi folosită pentru textile închise la culoare sau cea pentru textile deschise la culoare , așa că alege vopseaua cu atenție. Pentru ca vopseaua să nu pătrundă prin material și să păteze, pune o coală de hârtie sau o bucată de carton în interiorul pantalonilor.

pants_stampila

4.7. Cu ajutorul ștampilei, imprimă steluțe aurii pe pantaloni. Rezultatul obținut depinde de vopsea și de material, cât și de ștampila folosită. După ce am terminat de ștampilat, am adăugat accente galbene câtorva steluțe.

Lasă apoi vopseaua să se usuce complet (minim 30 de minute). Urmează apoi fixarea imprimeului (conform instrucțiunilor de pe ambalajul vopselei). Eu am călcat pantalnonii întorși pe dos, cu fierul de călcat la temperatura maximă suportată de material, timp de 2-3 minute. Nu călca niciodată direct suprafața pictată cu vopsea textilă, dacă nu poți călca pe dosul imprimeului, protejează-l cu o bucată de pânză de bumbac atunci când îl calci.

Ta-da! Pantalonii tăi superbi sunt gata, mai ai nevoie de un tricou roșu și o curea aurie pentru costumul tău de Super Woman!

pantaloni

Petrecere frumoasă și o vacanță la fel!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share