Tutorial „Hero”

Distribuie articolul:
Share

Super vara! Super eroi! Super temă !!
Bine v-am regăsit! Printre pregătiri pentru iarnă (tocmai am terminat de preparat şi îmbuteliat gem de vişine) am reuşit să evadez creativ şi să realizez un proiect în tema lunii iunie. A ieşit o felicitare haioasă pentru eroul meu special – tati. 🙂

copilarim---hero

 Pentru acest proiect am folosit:

* fetru
* etamină
* fir de mătase pentru brodat (roşu) şi fire de bumbac alb şi verde
* ac şi foarfecă
* creion, gumă şi caiet de matematică
* coală cartonată (sau hârtie specială pentru felicitări)
* bandă dublu adezivă

 copilarim---hero

Pentru început am schiţat mesajul pe care urmam să îl cos pe etamină. Am folosit un caiet de matematică pentru că vă ajută să calculaţi cum să aşezaţi mesajul pe etamină şi bineînţeles vă puteţi ghida uşor când coaseţi. Mesajul ales de mine este hero (erou).

copilarim---hero

Pentru cei care nu cunosc acest tip de cusătură (eu îi spun „cusătură în X”  ) puteţi observa care este direcţia în fotografia de mai sus: de la stanga spre dreapta, de jos în sus.

copilarim---hero

Apoi se finalizează x-ul tot de jos în sus, dar de la dreapta spre stânga.

copilarim---hero

În imaginea de mai sus puteţi observa şi ce distanţă am ales să las între literele brodate.

copilarim---hero

Şi aşa arată la final mesajul brodat! Aveţi grijă când lucraţi să arate frumos şi pe spate!

copilarim---hero

Am finalizat cusătura pe etamină i-am făcut şi o inimioară obţinând o aplicaţie care poate fi folosită în diferite proiecte. Iată o variantă:

copilarim---hero

Eu am ales să fac o felicitare mai „altfel”. Am cusut din fetru o „pelerină”, dar nu una de ploaie, ci una specială – pentru un super erou:

copilarim---hero

Pe interior am cusut un S -tot din fetru şi am brodat cu aţă verde completarea mesajului de pe etamină: you’re hero (eşti erou), Super Erou.

copilarim---hero

Da, pelerina se și deschide. Ultimul pas a fost să o ataşez pe un carton sidefat cu ajutorul unei benzi dublu-adezive şi să scriu mesajul!

copilarim---hero

Din când în când este bine să le reamintim şi supereroilor din viaţa noastră de superputerile lor  :)!

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa rux.tetiu@revista-atelierul.ro şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii
No Responses
Share