CITEȘTI

Ep. 29 Aleg să port produse made in Ro: Gabriela P...

Ep. 29 Aleg să port produse made in Ro: Gabriela Popescu (Gorgan)

Distribuie articolul:
Share

Reluăm rubrica Aleg să port produse made in Ro şi primul interviu este oferit de Gabriela Popescu (Gorgan) make-up artist, artizan & responsabil marketing în cadrul Nopţilor albe a creatorilor şi designerilor de produs. Sperăm ca răspunsurile ei să vă inspire şi să vă convingă că produse made in Ro sunt pe val.

Nume, prenume : Gabriela Popescu (Gorgan)

Detalii despre tine : Sunt un artist! Iubesc frumosul în orice manieră. Sunt din Galaţi şi de mai bine de 10 ani locuiesc la Cluj, un oraş frumos în care mă bucur că am ajuns!

Am terminat acum şapte ani Facultatea de Artă şi Design şi de atunci am avut parte de momente frumoase şi de proiecte interesante. Am avut câteva expoziţii de pictură în ţară, în Satu Mare, Cluj, Bucureşti. Nu am mai pictat de câţiva ani buni, pentru că nu am mai avut timp, dar am un şevalet care în fiecare zi îmi spune…”hai şi pictează”.

Am făcut canto muzică uşoară şi am lucrat în televiziune. Au fost două experienţe din viaţa mea minunate şi m-au ajutat foarte mult să devin persoana din ziua de azi. Mă bucur ori de câte ori cânt la duş şi la karaoke cu prietenii şi atunci când sunt invitată la vreo emisiune TV îmi amintesc cu drag de experienţele trăite pe platourile televiziunilor din Cluj.

Chris Chris2 Chris3 Imagini realizate de Ramona Nora ChisPhotography

Imediat după facultate am început să realizez accesorii. Ţin minte şi în ziua de azi care erau primele mele creaţii: Cercei cu fix o mărgea 🙂 Știu, sună destul de comic, dar aşa am început să realizez accesorii handmade. Cred că sunt printre primii artizani din România şi sunt bucuroasă că încă mai au prietenele mele câteva creaţii din acea perioadă.

Accesorii unicat realizez şi acum, dar la scară mai mică şi modele mai interesante. Îmi place să cred că eu am realizat pentru prima dată colierul multifuncţional din şnur de mătase (care poate fi purtat în 4 moduri diferite) şi mă bucur că sunt doamne care şi în ziua de azi doresc să le realizez câte un astfel de colier.

Pe lângă aceste accesorii iubesc să realizez voalete pentru mirese. Acele accesorii superbe, realizate cu mult drag şi răbdare pentru cea mai frumoasă zi din viaţa noastră. Realizând aceste voalete m-am îndrăgostit iremediabil de machiaj…şi aşa am lăsat deoparte creaţiile handmade şi m-am apucat de machiaj.

Iubesc acest domeniu şi mă bucur că am trecut prin atâtea etape să ajung aici. Momentan susţin ateliere de machiaj în Cluj, am colaborări cu diferite branduri din industria beauty, ţin un blog de frumuseţe şi sunt trainer la Fashion Academy.

Pataki Pataki2 Imagini realizate de Pataki Photography

Meseria de bază : Make-up artist

Designerii/artizanii preferaţi: Gabriela Popescu, Laura Ciobanu, Jasmine Blanc, Lana, Elena Crisan, La Chatterie, B.Art, Atelier Concept, Owlipop, Lucian Broscaăţan, Maria Lucia Hohan şi lista poate continua.

Aleg să port produse unicat pentru că : Atunci când alegi să porţi un obiect vestimentar unicat trebuie în primul rând să ţi se potrivească şi să ştii să-l porţi. Acesta ar fi un sfat pentru cei/cele ce îşi doresc să poarte produse unicat. Sunt în ziua de azi foarte mulţi designeri şi creatori de modă/accesorii fabuloase, dar important este să ţi-l alegi pe acela care ţi se potriveşte.

Mereu am să-mi doresc să fiu specială atunci când merg la un eveniment şi cred că într-o creaţie unicat, realizată manual, gândită special pentru tine aşa te vei simţi.

Susţin creaţiile româneşti, pentru că stiu că odată am fost şi eu la început şi m-am bucurat şi mă bucur şi acum când îmi văd creaţiile pe diferite doamne şi domnişoare.

niste brand3 Niste brand Niste brand2Imagini realizate de Niste Brand

Rubrica ”Aleg să port produse made in Ro” îşi propune să prezinte mai clar şi coerent ideea că un produs de designer sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim această bucurie și cu voi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. parbrize

    24 ianuarie

    un design foarte frumos, si autentic romanesc, trebuie sa ne uitam la cum arata nu la eticheta..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share