CITEȘTI

Despre măşti veneţiene & coroniţe primăvăratic...

Despre măşti veneţiene & coroniţe primăvăratice cu Elven Design Art

Distribuie articolul:
Share

Începem luna martie cu un interviu cu Raluca de la Elven Design, un designer ce realizează măşti veneţiene, coroniţe primăvăratice şi bijuterii statement.

Spune-ne puțin despre tine, cine este Raluca, fata din spatele brandului Elven Design Art?

Raluca Cojocaru, o tânără sofisticată în căutarea frumuseții seducătoare din minunea simplă a lumii răvășite de emoții și aspirații – un designer de interior și de produs, un artist plastic complex și, desigur, creatoarea brandului – Elven Design Art. Am 27 de ani şi sunt o persoană creativă, cu un background bogat, mult studiu de specialitate şi trudă în universul artelor.

Mă documentez în permanenţă şi îmi place să cred că sunt „updated” cu ultimele noutăţi în domeniu, dovada fiind plăcerea cu care vizualizez şi îmi procur periodic publicaţii de specialitate, precum şi cărţi de profil ( artă, arhitectură, fashion, design).

Sunt pasionată de astronomie, de arhitectură, domeniul SF şi de restaurarea obiectelor vintage/antichităţi. Fiecare dintre aceste sfere-ingrediente care compun un cotidian miraculos mă inspiră şi îmi creează o anumită stare de spirit şi atunci când se petrece fuziunea lor în doze neştiute, dar demne de alchimia unei ştiinţe magice, se produce „scânteia” în urma căreia pun în practică obiecte şi accesorii inedite, unicate.

1

Cum a fost începutul tău în domeniul artizanatului?

Fondul artistic-creativ era încă din fragedă copilărie, dar, totul s-a activat în timpul anilor de studiu la UAUIM, în cadrul Facultăţii de Design Interior, când am participat la diverse cursuri de creaţie şi am început să am expoziţii cu costume eco create din materiale reciclabile, modele de rochii în tehnica ikebana, sculpturi în lut şi în ceramică. Apoi, treptat, am început cu mici experimente cu măşti veneţiene în miniaturi şi bijuterii inspirate din stilul Gotic, Baroc şi Art Nouveau…au fost un real succes.

3 4

Am urmat o specializare la Universitatea de Arte Bucureşti, Arta Murală, moment în care deja mi se definitivase stilul si se formase deja conceptul pe care îl stăpânesc şi rafinez în prezent.

Masterul la UNARTE m-a ajutat să-mi îmbunătățesc tehnică de lucru și mi-a dat acel imbold de a avea curajul să-mi urmez stilul nonconformist într-un cuvânt, identitatea artistică.

Te-am remarcat datorită măștilor venețiene care sunt superbe, dar am văzut că tu creezi mult mai multe accesorii

Da, desigur – măștile venețiene sunt creațiile mele de suflet, cu ele am început să scriu această pagină minunată a unui concept pe care îl construiesc zi și noapte. Îmi place să experimentez în domeniul artistic. Mi-am descoperit pasiunea pentru sculptat păpuși-fantasy, iar ele fac parte din conceptul ElvenDesign alături de pictură pe sticlă care se bucură de un succes fenomenal printre viitoarele mirese; apoi, bijuterii-statement, tablouri pictate pe pânză în tehnică proprie 3D și nu în ultimul rând, domeniul care mi-a conferit foarte multă notorietate în lumea fashion-ului: accesoriile pentru păr/cap cum ar fi pălăriile de ocazie, coroanele inspirate din diverse culturi, „fascinators” și „headpiece-uri, toate fiind podoabe menite să ne transpună în lumea rafinată „high class” și bijuterii glamour pentru ornamente de pus pe cap.

poza3 poza2

Spune-ne în câteva cuvinte care este procedeul prin care se realizează o mască venețiană?

Folosesc foarte multe tehnici proprii în funcție de tipurile de măști pe care le realizez: măștile decorative din ceramică, miniaturile venețiene sau măștile purtabile pentru carnaval, pentru scenă și spectacol sau evenimente festive cu tematică.

Folosesc broderie de lux din fir de mătase, pietre semiprețioase, cristale din sticlă cu montură argintată, cristale Swarovski și flori cu un aspect foarte natural realizate din mătase.

poza3

La toate aceste elemente intervin prin pigmentare manuală și pictură în culori speciale cu irizații și efect metalic pentru a adaugă „amprenta” stilului personal și pentru a formă o compoziție cât mai unitară.

Ador să folosesc materiale nonconformiste precum crenguțe de copac, flori uscate, rășină naturală și obiecte vintage realizate din alamă sau bronz…în special filigrane și părți componente de ceasuri vechi

Din tot ceea ce confecționezi, care sunt cele mai căutate produse pe piața românească?

Cele mai căutate produse sunt accesoriile de cap pentru mirese precum coronițele, florile și măștile venețiene pentru evenimente tematice.

2 5

Care este produsul tău preferat din tot portofoliul creat de tine?

Masca Venețiană „Ice Queen” reprezintă, până în momentul de față, cea mai complexă și nonconformista creație a mea. Am reușit să îmbin partea tehnică cu cea estetică parcă desprinsă dintr-un basm.

poza4

Orice designer are un artist preferat care îl motivează și îl inspiră la un moment dat. Care este artistul tău preferat?

Cu siguranță, Alexander McQueen, ținând cont de faptul că mă regăsesc în același stil de creație inspirat cu precădere de artă gotică și stilul baroc.

Care este cea mai mare realizare a ta de până acum în domeniul artei?

Cea mai remarcabilă apariție ar fi cea din revistă de fashion de notorietate, Vogue Portugalia, numărul din aprilie 2014, când am apărut într-un editorial de lux alături de designeri celebri precum Roberto Cavalli, John Galliano și Valentino într-o „scenă” desprinsă din vremurile renascentiste cu o piesă unicat în stilul „Kanzashi Geisha”, o coroană statement realizată dintr-o țesătură brodata cu fir metalic, flori din mătase, elemente filigranate, perle de cultură și nelipsitele cristale Swarovski.

Foto: Radu Sandovici

Dacă vrei să urmărești activitatea mea și în afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Daniela

    5 martie

    Felicitari Raluca! Creatiile tale sunt cu adevarat deosebite si se vede ca pui multa munca si pasiune in ele!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share