CITEȘTI

O călătorie prin istoria și viitorul bijuterie

O călătorie prin istoria și viitorul bijuterie

Distribuie articolul:
Share

Vă propunem un experiment. Să presupunem că timpul ar putea merge în orice direcție. Unde v-ați opri? În ce perioadă istorică, în ce context cultural? Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană a lansat aceeași provocare absolvenților săi. 44 designeri au răspuns provocării de a reinterpreta sau reimagina marile curente din istoria artei și de a le aduce în contemporaneitate prin propriile viziuni stilistice.

“A JOURNEY THROUGH THE HISTORY AND FUTURE OF JEWELRY”

PROJECT A III: Instalație și expoziție bijuterie contemporană

22-24 Mai @Galeria Galateca, parte din Romanian Design Week 2015

Revista-Atelierul

Expoziția O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei este o joacă cu timpul și cu perioadele istorice, un jurnal de bord al designerilor autohtoni cu incursiuni istorice personale. Expoziția provoacă artiștii și publicul deopotrivă la o perspectivă critică asupra influențelor trecutului și viitorului în contemporan. transformând instalația într-un adevărat pop-up museum dedicat artei si designului.

Ca într-un manual de istorie neobișnuit, trecutul, prezentul și viitorul se succedă alternativ în creațiile designerilor, iar materialele, formele și texturile rup granițele rigide ale perioadelor istoriei. Un arc de susținere poate pune în echilibru o bijuterie din Epoca Bronzului cu o piesă Art Nouveau, iar un detaliu din Renaștere este transpus într-o bijuterie din perioada avangardistă în instalația semnată de arh. Ioana Ardelean.

Galeria Galateca, Strada C.A. Rosetti nr. 2-4, București, Romania

Program eveniment:

22 mai – Ora 18.00 Deschiderea oficială a evenimentului și lansarea Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană. Prezentare Revista Arhitext. Conferință de presă și degustare de vin si cafea.

23 – 24 mai: Evenimentul este deschis publicului in intervalul orar 11.00 – 20.00.

Designeri participanți (din România, Italia, Marea Britanie si Austria): Adelina Petcan, Adina Istrate, Alexandra Ungurelu, Alina Carp, Alina Predoiu, Alina Simion, Alis Lalu, Uzura, Ana Maria Dobras, Anca Pandrea, Anca Popescu, Andreea Bololoi, Andreia Popescu, Andrei Berindan, Arina Nitulescu, Camelia Lupu, Carmen Watkins, Contemporia, Corina Mardari, Corina Cubici, Cristina Radu, Cristina Popa, Dana Boneanu, Diana Pantea, Diana Vasile, Erika Popliceanu, Gabriela Radoi, Gabriela Secarea, Ioana Ardelean, Izabella Petrut, Snob, Laura Tartau, Loredana Cleja, Lucienne Buga, Madalina Stoica, Mihaela Iacob, Mihaela Ivana, Milena Buiculescu, Mona Vulpoiu, Monica Stanescu, Oval, Roxana Hodorog, Stelian Gasiu, Teodora Rus.

Parteneri: Domnul de Rouă, Espresso Time, Arhitext, Igloo, Zeppelin, Designist.ro, Elle Decoration, Feeder.ro, Modernism.ro, Iqads, Smark, One, Marie Claire, Historia, DeDesign TV, Revista Atelierul, Artwe, Vernisaje.com, Sub 25

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share