CITEȘTI

Experienţă de voluntar: Ema & Gaby

Experienţă de voluntar: Ema & Gaby

Distribuie articolul:
Share

Am rugat voluntarii Atelierul să prezinte cât mai sincer experienţa lor în cadrul Revistei Atelierul şi a proiectelor Asociaţiei Atelierul de Creaţie, asociaţia noastră. Ema Patrichi şi Gaby Galamaga sunt primele voluntare care au răspuns provocării noastre.

Cele două colege ale noastre locuiesc şi voluntariează pentru proiectele Asociaţiei Atelierul de Creaţie din oraşele Târgu-Mureş (Ema) şi Augsburg (Gaby). Suntem onorate să le avem în cadrul echipei!

Dacă vrei şi tu să voluntariezi pentru Asociaţia Atelierul de Creaţie, aici găseşti toate informaţiile.

Ema:

Sunt Ema, voluntar al revistei Atelierul de vreo 4 ani. La început m-am înscris în programul Atelierului din curiozitate și cu dorința de a face ceva ce îmi place și la care mă pricep. Așa am combinat 3 pasiuni: scrisul, croșetatul și cusutul. Treptat totul a devenit un joc serios și organizat. Am învățat să fac poze și să le prelucrez, am căutat mereu să găsesc cele mai potrivite teme, cele mai interesante aspecte, m-am străduit să învăț să croșetez într-un anume fel, am înregistrat multe tutoriale video pentru a alege doar unul cel mai bun.

Pe de altă aprte, e minunat să faci parte dintr-o echipă și e nemaipomenit de frumos că această echipă funcționează perfect deși noi, membrii ei, suntem răspândiți prin țară și prin lume. În România există încă ideea că a fi voluntar, adică a munci gratis, e o aiureală. De fapt … nu muncești gratis: câștigi o echipă și cunoști oameni noi, câștigi experiență poate în domenii pe care nu le-ai mai abordat, câștigi o anume viziune despre ceea ce ți se propune să faci, te dezvolți, afli și alte lucruri despre tine. Despre asta e vorba când ești voluntar.

De ce să fii și tu voluntar? În primul rând pentru că asfel răspunzi nevoii tale sociale de a face ceva, de a fi într-un grup, conectat la vibrația muncii de echipă. În al doilea rând pentru că atunci când dai ceva frumos, vei primi ceva frumos. În al treilea rând pentru că fiind voluntar al Revistei Atelierul vei pune toată creativitatea ta în fața miilor de oameni care caută idei noi și poți fi sursă de inspirație.

Hai în echipă!

Câteva dintre articolele Emei: https://www.revista-atelierul.ro/author/winter-ema/

Gaby:

Îmi amintesc acum ca în noiembrie 2011 am descoperit întâmplător Revista Atelierul pe net și am început să citesc fiecare articol cu mare interes. Așa am aflat de târgul de Crăciun pe care îl organizau fetele de la Atelierul și m-am înscris imediat. Am participat cu globulețele mele din paiete și biser și alte chestiuni handmade pe care în mare parte le-am și vândut. A fost prima mea experiență de genul și tot ce am văzut la târg, începând cu organizarea, decorarea spațiului și activitățile pentru copii m-au îndrăgostit definitiv de Atelierul. Așa am început să citesc zi de zi revista și tot așa am aflat că Teo și Mihaella recrutează voluntari. Nu am ezitat nicio minuțică și am scris un e-mail scurt dar hotărât că vreau și eu să fiu voluntară, că fac lucruri handmade, că știu să editez, pot să scriu articole, iar ce nu știu pot să învăț.

Pe 25 ianuarie 2012 am primit scrisoarea de confirmare de la Teo cu un interviu atașat care ar fi ajutat fetele să ne cunoască mai bine și să ne încadreze în echipele potrivite. Iată că am ajuns să fiu redactor, fapt care mă bucură enorm. Îmi place să scriu interviuri și tutoriale. În mare parte îmi place să lucrez cu artiști extrem de talentați din Rusia și stiind limba rusă la perfecție, asta mă ajută să pot să comunic cu ei fără probleme și să scriu interviuri despre ei.

La scurt timp după scrisoarea de confirmare am stabilit și o întâlnire cu noile voluntare și cu întreaga echipă a Atelierului. A fost tare emoționant și frumos să cunosc atâtea fete minunate și ingenioase. Am discutat despre o groază de chestii interesante, am stabilit cine și cu ce se ocupă, ce înseamnă Revista Atelierul și cum trebuie aceasta tratată.

Iată că deja sunt aproape 4 ani de când fac parte din echipă, și sunt extrem de împlinită. Deși sunt departe de București, asta nu mă împiedică să activez pentru revistă, iar cel mai important lucru pentru care țin să mulțumesc lui Mihaella și Teo, este că nu m-au obligat și nici forțat vreodată să fac ceva în special. Totul se face aici de bună voie și nesilit de nimeni. Sigur că se monitorizează activitatea și se verifică orice material ce va fi publicat, dar posibilitatea de a activa și scrie atunci când ai timp și inspirație, sunt criteriile de bază și succesul acestei colaborări, cred eu.

 Articolele scrise de Gaby: https://www.revista-atelierul.ro/author/gaby/

 

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share