CITEȘTI

Tutorial: Suport cu floare pentru flori

Tutorial: Suport cu floare pentru flori

Copilarim-Floare
Distribuie articolul:
Share

În balcon mi-am creat o grădină micuță cu flori diferite. Îmi place să le ”răsfăț” la rândul meu, doar ele mă întâmpină în fiecare zi înfrumusețându-mi întreaga zi.
Proiectul pe care vi-l propun astăzi a apărut ca urmare a provocării lunii aprilie, lună în care am sărbătorit florile. De atunci am creat tot felul de decorațiuni drăguțe pornind de la ideea de bază. Sunt sigură că și voi veți putea crea multe proiecte interesante. Materialele sunt la îndemână și proiectul poate fi realizat în familie – tot este vacanța mare! 🙂

Copilarim-Floare

 Pentru acest proiect am folosit:
* suporturi din carton de la șervetele de bucătărie
* foarfecă
* creion
* culori acrilice si pensulă
* diverse suporturi pentru montarea florilor (crengute, bețe de frigărui)
* bandă dublu adezivă și lipici
* dop de pluta (opțional)
* capsator (opțional)

Copilarim-Floare

Pentru început stabiliți grosimea pe care vreți să o aibă petala. Împărțiți tubul de carton cu ajutorul unui creion în părți egale și tăiați cu ajutorul unei foarfeci ”petalele”.

Copilarim-Floare

Folosiți lipiciul lichid (sau solid, de care preferați) pentru a lipi părțile de carton care se vor desprinde atunci când tăiați petalele. Este important ca suprafața să fie netedă pentru ca altfel se va vedea urât când veți picta.
Lipiți folosind banda dublu adezivă petalele între ele, creând o floare. Eu am folosit 7 petale.

Copilarim-Floare

Așa va arăta floarea. Urmează să alegeți suportul pe care o veți monta. Poate fi o crenguță (sau pot fi chiar mai multe) dintr-un copac (eu am avut una de la un coacăz care fusese tuns, primăvara).

Copilarim-Floare

Deasemenea puteți folosi un capsator când prindeți petalele, dacă vi se pare mai ușor. Puteți realiza şi alte forme folosind cartonul decupat, de exemplu un fluture. În imaginea de mai sus am folosit drept suport două tije uscate de la o orhidee .

Copilarim-Floare

Urmează sa vopsim floricica. Eu am folosit culori acrilice. Pentru floarea din imaginea de mai sus am combinat roșu și alb obținând o nuanță frumoasă, amintind de florile de cireș.

Copilarim-Floare

Iată ce efect frumos am obținut! 🙂

Opțional puteți realiza și mijlocul florii. Eu am folosit dop de plută din care am tăiat o ”feliuță” pe care am vopsit-o și am lipit-o în mijloc folosind bandă dublu adezivă. Am folosit un băț din lemn ( pentru frigărui ) și realizând astfel suportul pentru flori.

Copilarim-Floare

Spor la creat floricele vesele și colorate! 🙂

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

 

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share