Recenzie: Cosmetice preparate acasă

Distribuie articolul:
Share

IMG_0547Tot mai mulți dintre noi căutăm să controlăm conținutul produselor cosmetice de care ne folosim, iar posibilitatea de preparare a acestora în condiții de casă, cu propriile mâini ne bucură foarte mult. Când este vorba despre cosmeticele preparate acasă, știm cu toții ce ingrediente folosim și cum le amestecăm pentru a satisface necesitățile proprii în dependență de tipul de piele pe care îl avem. Acesta de fapt, este un avantaj și un adevăr care ne determină să recurgem la metodele de preparare a propriilor cosmetice.
Când am primit cărțulia ”Cosmetice preparate acasă” de Jinaika Jakuszeit, am început să citesc informația cu mare interes. Cartea începe cu o descriere detaliată a tipurilor de piele, apoi a produselor care se folosesc în crearea cosmeticelor și bineînțeles enumerarea ustensilelor necesare în crearea cosmeticelor handmade.  Ce mi-a plăcut foarte mult, este descrierea fiecărui ingredient pe care îl putem folosi în cosmetică și beneficiile acestora. Am aflat multe lucruri noi.

Cartea prezintă rețete pentru curățarea tenului, îngrijirea tenului, igiena corpului și îngrijirea corpului. Printre acestea  laptele demachiant cu argan și trandafir sălbatic care mi-a trezit interesul foarte mult, și pe care cu siguranță am să încerc să-l prepar imediat cum găsesc ingredientele necesare la un preț potrivit. 🙂 De asemenea, săpunul de față cu vanilie, luciul de buze cu arome de mure, șamponul cu arbore de ceai, spray-ul răcoritor după plajă, toate aceste rețete prezintă pentru mine un interes sporit și sunt pe lista cosmeticelor handmade care urmează să le prepar. În total cartea pune la dispoziția noastră 36 de rețete cosmetice.

Deși rețetele și produsele sunt interesante, consider că această cărțulie nu este tocmai potrivită pentru începători. Eu am întâmpinat anumite dificultăți în a găsi ingredientele necesare pentru măcar una din rețetele din această carte. Cel puțin aici în Germania mi-a fost destul de greu să găsesc ingredientele din diferite magazine online naturiste. Ori eu înțeleg că atunci când deschid o carte despre cosmeticele preparate acasă, mă aștept la rețete simple, din ingrediente puține și ușor de găsit în casă sau la un bio shop din apropiere.

Ingredientele menționate sunt toate de o calitate foarte bună, nimic de reproșat, dar greu de găsit. Lista de ingrediente este atât de lungă în comparație cu altele din cărți de același gen, pe care la fel le-am studiat ca să pot face o diferență; și foarte scumpe sau prea exotice pentru a fi găsite în magazinele de specialitate.  Dacă în unele cărți despre cosmetica naturală handmade găsești o listă de ingrediente unde neapărat este nevoie de tinctură de mușețel spre exemplu, atunci ți se oferă și o alternativă foarte simplă și cu siguranță la îndemâna tuturor, și anume prepararea propriei tincturi din floarea de mușețel.

Așadar, pot să conchid, că această carte este destinată mai mult celor care deja au experiență în crearea cosmeticii handmade nu și celor la nivel de hobby.

Pe de altă parte, dacă vă place mult să experimentați și prețul ingredientelor nu contează așa de mult pentru voi, atunci sigur că se merită să luați această carte și să vă bucurați de procesul de lucru care poate fi unul foarte incitant. Eu deja am încercat să fac crema de baie după rețeta din carte cu denumirea de ciocolata de baie. Am făcut ”frunzulițe” de baie și am înlocuit unele ingrediente. Tutorialul îl găsiți aici.

frunzulite
Ingredientele sunt împărțite pe faze și instrucțiunile sunt foarte clare, ușor de urmat. Adesea se găsesc și fotografii ale procesului în detaliu, astfel încât e ușor să-ți dai seama ce trebuie să faci sau cum trebuie să arate un anumit produs. Mi-au plăcut instrucțiunile de utilizare și păstrare ale produselor finite, sunt scurte și foarte clare. Cartea conține imagini ilustrative pe parcursul întregii cărți. Imaginile sunt foarte frumoase ceea ce face această carte extrem de atrăgătoare.

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share