Tutorial „Vâsc Alb – decorațiune”

Distribuie articolul:
Share

Ho! Ho! Ho!
De când așteptam eu ocazia să vă salut așa!!! :). Nu, nu m-am transformat între timp în Moș Crăciun – încă mai aspir la o poziție de ucenic, în Atelierul de la Polul Nord. Am însă pentru voi un cadou foarte frumos, pregătit cu drag, atenție și imaginație de prietena noastră Ileana-Carmen Dumitrașcu, în atelierul său, Hobbies.

Vă las să îl descoperiți și mă reîntorc să studiez noi tehnici de realizare a decorațiunilor! Promit să revin cu rezultatele, cât de curând!!

Proiect handmade de iarnӑ – Vâsc alb realizat din pastӑ de modelaj şi hârtie creponatӑ

Ileana Carmen Dumitrascu - Vasc alb

Pentru a realiza o crenguţӑ de vâsc alb sunt necesare urmӑtoarele materiale:

* pastӑ de modelaj de culoare albӑ
* sârmӑ
* hârtie creponatӑ de culoare verde
* aracet
* ojӑ de unghii transparentӑ
* pamblicӑ de diverse culori
* hârtie cartonatӑ de culoare albӑ
* diverse miniornamente specifice sӑrbӑtorilor de iarnӑ

și următoarele unelte:

* unelte specifice de modelaj pentru pastӑ de modelaj
* perforator normal
* foarfecă normalӑ
* cutter
* riglă metalicӑ

Ileana Carmen Dumitrascu - Vasc alb

Urmӑtoarele etape sunt necesare pentru realizarea proiectului:

Ileana Carmen Dumitrascu - Vasc alb

1. Din pastӑ de modelaj de culoare albӑ se realizeazӑ bobiţele de vâsc.
2. Se lasӑ la uscat în aer liber aproximativ 1/2 – 1 zi.
3. Codiţele se realizeazӑ din bucӑţi de sârmӑ taiate la aproximativ 6 – 8 cm lungime, apoi se înfӑşoarӑ cu hârtie creponatӑ de culoare verde, lӑsând la unul dintre capete sârma puţin neînfӑșuratӑ.
4. Se ataşeazӑ fiecӑrei sârmuliţe, la capătul neînfӑşurat, câte o bobiţӑ albӑ de vâsc,  aceasta fixându-se cu puţin aracet.
5. Se lӑcuiesc apoi codiţele, înfӑşurate în hârtia creponatӑ, cu lac de unghii transparent
6. Se lasӑ la uscat aproximativ 1/2 orӑ.

Ileana Carmen Dumitrascu - Vasc alb

7.  O frunzӑ de vâsc se realizeazӑ din patru bucӑţi dreptunghiulare de hârtie creponatӑ de culoare verde, câte douӑ lipite pe ambele pӑrţi ale unei codiţe. Se lӑcuiesc  apoi cu lac de unghii transparent și se lasӑ la uscat aproximativ 1/2 orӑ. Se taie apoi în formӑ de frunzӑ de vâsc.
8. Se ataşeazӑ fiecărei crenguţe de vâsc cu bobiţӑ, câte douӑ frunze şi se înfăşoarӑ împreunӑ cu hârtie creponatӑ de culoare verde.

Ileana Carmen Dumitrascu - Vasc alb

9. Se leagӑ, într-un buchet, cu hârtie creponatӑ de culoare verde, câte cinci crenguţe cu frunze şi bobiţe de vâsc. Se lӑcuieşte apoi tot buchetul cu lac de unghii transparent și se lasӑ la uscat timp de aproximativ 1/2 orӑ.

Ileana Carmen Dumitrascu - Vasc alb

10.  Se ataşeazӑ fiecărui bucheţel de vâsc alb, câte un minicartonaş cu ajutorul unei panglici, cartonaş pe care putem scrie câteva cuvinte celor dragi. Pentru a împodobi bucheţelul, se mai ataşeazӑ diverse miniornamente specifice sӑrbӑtorilor de iarnӑ.

Ileana Carmen Dumitrascu - Vasc alb

Aceste bucheţele de vâsc alb pot fi un frumos cadou de sӑrbӑtori oferit celor dragi sau pot orna într-un mod original și plӑcut casa sau/şi masa festivӑ de sӑrbӑtori.

Text și Fotografii –Ileana-Carmen Dumitrașcu, Hobbies.

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa rux.tetiu@revista-atelierul.ro şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii

Share