CITEȘTI

Câştigă un loc la atelierul de fotografie urbană p...

Câştigă un loc la atelierul de fotografie urbană pentru începători

Distribuie articolul:
Share

Later edit: Locul la atelierul de fotografie pentru începători este oferit Mariei Frumosu. O felicităm şi vă mulţumim tututor pentru înscrierea la acest concurs! Vă aşteptăm să vă înscrieţi şi la următoarele concursuri organizate pe www.revista-atelierul.ro, cel mai recent fiind acesta: https://www.revista-atelierul.ro/2016/01/26/castiga-3-pachete-perfecte-pentru-un-creativ-de-la-shoptsie/

Am primit 33 de comentarii, niciunul nu a fost descalificat (ne bucurăm că am primit cele mai interesante motivaţii de participare la acest atelier).

Dacă Maria nu ne va răspunde până vineri, 29 ianuarie la e-mail, vom realiza o nouă extragere.

***

Poţi câştiga un loc la acest atelier de fotografie urbană pentru începători! Tot ce trebuie să faci este să ne laşi un comentariu la acest articol,  cu motivele pentru care ai vrea să participi la acest curs.

Asteptăm comentariul tău în perioada 14 ianuarie – 25 ianuarie 2016, până la ora 23.00. Atenţie: nu există un răspuns mai bun sau mai puţin bun.

Prin înscrierea ta la acest concurs, îți iei angajamentul că vei putea participa la fiecare curs al acestui atelier. Vom anunţa cui îi va reveni locul (prin extragere la sorţi) la acest atelier pe 27 ianuarie pe www.revista-atelierul.ro

Succes tuturor!

Revista-Atelierul-

Detalii despre atelier:

Dacă îți place să observi, să descoperi și să surprinzi colțuri neobișnuite, momente din viața de zi cu zi sau să explorezi locuri noi, vino la Atelierului de fotografie urbană pentru începători organizat de Fundația Calea Victoriei marți, 2 februarie, de la ora 19:00.

Împreună cu Valentin Boboc vei parcurge elementele cheie de care trebuie să ții cont atunci când apeși butonul de declanșare al aparatului și care este rolul tău în crearea cadrului fotografic.

Se spune că frumusetea stă în ochii celui care privește, iar fiecare imagine poate spune mai mult decât ceea ce „arată”. Henri Cartier Bresson a spus că „fotografia e o reacție imediată care conturează meditația.”

Mai mult decât atât, îți propunem să dezbatem puțin partea filozofică a fotografiei și să descoperim împreună cum poți face o fotografie „care spune o poveste”, și nu o simpla poză.

Atelierul va parcurge următoarele etape:

  • Ziua 1: Teorie – funcţii de bază ale aparatului şi folosirea luminii existente
  • Ziua 2: Teorie – compoziţie şi încadrare
  • Ziua 3: Teorie – Adobe Lightroom. O trecere prin funcţiile de bază ale developării digitale (procesarea imaginilor în format RAW) în care se va prezenta structura de corectare, reglare şi accentuare a unei imagini, rapid şi eficient.
  • Ziua 4: Comentarii și concluzii asupra fotografiilor făcute cu explicatii și critică constructivă.

Lector: Valentin Boboc

Data începere: 2 februarie 2016; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 4; Frecvența: săptămânal, marți

Cost: 220 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 200ron

Loc desfășurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Înscriere la [email protected]

Detalii la www.victoriei.ro

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Sorin Catana

    22 ianuarie

    De multe ori mi-am dorit sa pot face poze cu ochii, sa pot arata tuturor frumosul sau unicitatea unui moment sau loc. Cum momentan nu pot face asta iar prin cuvinte se pot pierde detalii, cred ca acest curs este exact ce trebuie pentru povesti prin imagini

  2. Oana

    22 ianuarie

    Intotdeauna mi-am dorit sa fac un curs de fotografie. Simt ca am o anume inclinatie spre aceasta arta minunata si mi-as dori enorm sa aprofundez cunostintele mele in materie de fotografie.

  3. Maria Frumosu

    21 ianuarie

    Imi doresc sa particip la concursul de fotografie pentru ca ma pasioneaza foarte mult arta fotografica si imi place sa surprind tot timpul oameni si lucruri noi. Consider ca fotograful conteza in realizarea unei fotografii, ce emotii reuseste sa transmita, si nu aparatul. Conteaza sa ai si un aparat bun, dar si talent. Se poate realiza o fotografie frumoasa si cu un aparat mai vechi.

  4. Tudor

    21 ianuarie

    Pentru mine, un sibian indragostit de orasul natal, de fiecare cladire si mandru nevoie mare de frumusetea orasului, Bucurestiul parea in urma cu un an doar un oras prafuit, neprimitor si imposibil de iubit. Astazi, un an mai tarziu, am reusit sa descopar stradute din alte secole, ascunse de privirile pragmaticilor care viseaza doar cladiri de birouri si locuinte cu o arhitectura noua, moderna. Am reusit sa descopar oameni care nu au uitat sa zambeasca, care nu au uitat sa le ofere semenilor nu doar agresivitate, pasivitate sau contra-modele, ci si bunatate, exemple de spirit civic, modele de urmat pentru cei care isi doresc o lume mai frumoasa, nu una cuprinsa de cenusiul cladirilor pana in esenta sa si a sufletelor locuitorilor. Imi doresc sa le pot arata si altora oameni, locuri si povesti care sa ne reaminteasca faptul ca sta doar in puterea noastra sa facem lumea macar putin mai frumoasa decat am gasit-o. Si cum pasiunea din spatele obiectivului nu e intotdeauna suficienta pentru a transmite celor care privesc suficienta emotie si a-i incuraja sa actioneze, imi doresc sa invat detaliile tehnice care sa-mi permita sa fac acest lucru. Vreau sa particip la acest curs ca sa descopar si sa-i incurajez si pe altii sa caute, sa descopere sau sa re-descopere frumosul din jurul nostru si din noi.

  5. Anca Iuliana Lazar

    19 ianuarie

    Mi-ar placea sa particip la ateliere pt ca este foarte posibil sa descopar pasiunea fotografiei.

  6. Adina Mincu

    18 ianuarie

    Imi place la nebunie sa fiu omul din spatele camerei.Am facut milioane de poze si mi-am dorit mereu sa investesc intr-un curs de fotografie, dar nu am reusit pana acum.Poate acum …

  7. Lazar Adrian

    18 ianuarie

    Imi doresc sa particip la acest atelier, deoarece fotografia este o arta ce merita aprofundata!

  8. Viviana

    16 ianuarie

    Sunt incepatoare in ale fotografiei si descopar putin cate putin minunile pe care aparatul meu le poate face. Participarea la un curs bine structurat mi-ar fi foarte utila.

  9. cati oancea

    16 ianuarie

    Imi place fotografia,insa am.unele lacune in ceea ce priveste realizarea perfecta.

  10. Violeta Panait

    16 ianuarie

    Voi fi cat se poate de sincera : atelierul abordeaza trei obiective esentiale in realizarea unei fotografii digitale de calitate si are un lector la care aspira orice cursant . Daca este gratuita participarea…..indeplineste un vis !

  11. Monica

    16 ianuarie

    Lucrez ca ghid de turism pentru turiști străini în România și mi-ar plăcea sa pot transmite părțile mele preferate din orașul București și în mediul online, prin intermediul cadrelor realizate profesionist cu aparatul meu foto de acasă. Fotografia urbana cred ca este un mediu prin care poți surprinde și momente frumoase din vacanțele făcute în alte orașe în afara de cel natal, pozele reflectând puțin mai mult decât foarte popularele selfieuri din ultimii ani.

  12. Cristina

    16 ianuarie

    Sunt pasionata de fotografie si mi-ar fi foarte utile informatiile de la curs plus voi putea afla raspunsuri la unele intrebari concrete, voi putea cunoaste alte persoane pasionate de fotografie si mai ales voi primi cristica constructiva si sfaturi pe fotografii facute de mine ca sa inteleg exact ce am facut bine si ce nu.
    Stiu ca uneori o fotografie poate spune mai mult decat 1000 de cuvinte, dar e important sa stii din ce unghi sa fotografiezi, cum sa incadrezi ‘subiectul’, ce setari sa alegi (mai ales ca uneori trebuie sa faci setarile foarte rapid altfel risti sa pierzi ‘momentul’) iar eu uneori pierd ‘momente’ pentru ca nu reusesc sa adaptez setarile aparatului contextului – lumina, distanta etc.

  13. Simona Magureanu

    15 ianuarie

    Imi doresc sa surprind esenta din lucruri, din Oameni, din cladiri. Imi doresc sa imi dezvolt creativitatea iar prin fotografie as putea incerca nu doar sa imortalizez momentul, ci sa construiesc povestea din spatele imaginii. Iar cu ajutorul unui profesor, lucrurile ar capata o alta forma. O forma pe care cel mai probabil nici nu macar o constentizez. Ar fi frumos sa vad o serie de fotografii before and after , dupa ce „profu'” isi va pune amprenta pe viziunea mea initiala.

  14. Raluca

    15 ianuarie

    Imi doresc sa invat cat mai multe despre acest domeniu pentru ca am mai multe idei de proiecte care implica fotografia.

  15. ileana

    15 ianuarie

    Imi doresc sa particip la acest curs deoarece in poze as vrea am abilitatea de a surprinde emotii, culoare si sa le dau viata pozelor, precum tabloul unui pictor.

  16. Elena

    15 ianuarie

    Eu încerc să spun povești, prin scris, prin film sau fotografie. Iar străzile Bucureștiului îmi par pline de povești ce așteaptă să fie surprinse. Ca eu să fac asta mai bine, am nevoie ca cineva cu experiență să mă ghideze…:)

  17. Madalina Preda

    15 ianuarie

    Mi-as dori sa particip la acest atelier deoarece sunt atrasa de fotografie si intalnesc multe lucruri demne de a fi imortalizate, insa nu am skillurile necesare pentru a le transpune in fotografii demne de imaginea reala.

  18. Carmen Botosaru

    14 ianuarie

    Interesată de imagine, am un aparat foto care știe să facă multe, iar eu, din păcate, îl folosesc pe „automat”. 🙁

  19. Cecilia Istrate

    14 ianuarie

    Buna seara, Eu sunt interesata de acest atelier pentru ca mi-am cumparat un aparat foto si nu stiu sa il folosesc. Multumesc

  20. Oana

    14 ianuarie

    Imi place foarte mult fotografia si cred ca pot sa transmit si starea mea emotionala prin intermediul a ceea ce surprind in fotografie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share