CITEȘTI

Redirecţionează 2% pentru Atelierul

Redirecţionează 2% pentru Atelierul

Distribuie articolul:
Share

Ce e acest 2%?

Probabil mulți dintre voi ați auzit acest termen sau ați fost întrebați dacă doriți să redirecționați 2% din venitul vostru. Nu vreau să intru în detalii financiare, există pe internet multe informații despre acest subiect, dar pe scurt: din impozitul plătit către stat, aveți posibilitatea ca 2% din această sumă să ajungă în altă parte, către o organizație non-profit. Un lucru important: această redirecționare nu implică niciun cost pentru voi. Sunt bani deja plătiți.

Cum se procedează?

Dacă chiar doriți să ajutați o astfel de organizație, trebuie doar să completați un formular și să-l trimiteți prin poștă sau să îl depuneți direct la sediul unității fiscale de care aparțineți. Din câte am înțeles, formularul se poate completa și online. Mai multe detalii despre cum puteți redirecționa 2% pentru Atelierul – aici.

Acum, hai să vorbim puțin despre această donație (să o numim așa) și de ce ați face-o. Cei care ne urmăresc, cred că știu deja modul în care eu scriu – într-un mod liber, direct, deschis și fără ocolișuri. Prin urmare nu vreau să vă impun ceva sau să vă conving. Cred că ați observat deja multe ONG-uri pe la metrou cu astfel de formulare, care vă agasează să le completați. Nu voi încerca acest lucru. Sunt conștientă de faptul că poate sunt multe cauze care au nevoie de o finanțare mai arzătoare, sunt conștientă că există oameni bolnavi, există lipsuri în spitale și multe altele. De asemenea, sunt conștientă că zi de zi avem nevoie și de lucruri pozitive, de lucruri frumoase, de artă și bucurie.

De ce să donați pentru Atelierul?

Pentru că încercăm zi de zi să promovăm lucrurile frumoase făcute de creatori români și nu numai, pentru că ne dorim să fim acea revistă pe care o citiți când vreți să vă relaxați, dar și pentru multe multe motive pe care dacă le-aș enumera s-ar transforma în propagandă. Am zis că voi scrie direct, voi continua la fel. Știu mulți colegi care nu redirecționează din lene. Da, lene! Sună dur, dar e adevărat. Dar chiar nu presupune un efort așa mare, și mai ales dacă conștientizați că este vorba de o sumă mică, pe care deja ați plătit-o, dar pe care alții o vor aprecia enorm.

Fac parte din echipa Atelierul de aproape 5 ani și pot zice că mi-a schimbat viața, că am întâlnit niște oameni frumoși și doritori să facă ceva frumos pro bono, fără un salariu, fără bani. A devenit un mod de relaxare și detașare de mediul stresant de zi cu zi.  Dar pentru lucruri, aparent simple, cum ar fi întreținerea un site, organizarea de evenimente frumoase și multe altele, este nevoie  și de partea financiară.

Poate nu sunt cea mai potrivită persoană să scriu despre acest subiect, eu care nu cunosc foarte bine ideea de ONG, și care poate ca și voi am unele păreri împărțite despre unele asociații, dar hai să nu ne mai fie lene, hai să completăm o hârtie și să ajutăm un proiect frumos, care va continua să crească și să se dezvolte și să vă încânte zi de zi!

Eu am redirecționat 2% pentru Atelierul, VOI?

[ddownload id=”38630″]

Iar dacă aveți întrebări legate de proiect sau cum vor fi folosiți cei 2%, nu ezitați să ne scrieți.

 

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share