CITEȘTI

Baldachine realizate din draperii pentru perdele

Baldachine realizate din draperii pentru perdele

Distribuie articolul:
Share

Draperiile și perdelele, după cum bine știm, împodobesc ferestrele căminelor noastre. Dar tot draperiile, așezate într-un anume fel împreună cu perdele potrivite decorului pot să se îmbine, agățate de tavan sau sprijinite de baluștri de cele patru colțuri ale patului ca să formeze un baldachin. Și cine nu își dorește să doarmă într-un pat moale, pufos și acoperit cu straturi de perdele transparente, diafane care cad din tavan, acoperind o parte din pat.

Pentru a crea o atmosferă romantică, unele modele de baldachin sunt dotate cu perdele din materiale vaporoase, albe, transparente care dau o notă specială patului care astfel poate fi destul de banal și nu va fi băgat în seamă prea mult fără acest accesoriu special.

http://homeozoic.com/perfectly-romantic-bedroom-design-ideas-for-newlyweds/simple-romantic-honeymoon-beds-including-white-canopy-mosquito-netting/

Sursă imagine

Pentru gusturi mai sofisticate și un stil mai clasic, materialele grele, lucioase, cu dungi sau modele țesute, atent create pentru a crea o atmosferă anume sunt cele mai potrivite. Culorile materialelor pentru baldachine sunt în perfectă armonie cu decorul dormitorului și culorile principale dominante. Aici accentul se pune pe baldachinul propriu-zis care este piesa centrală a dormitorului. Perdelele care acoperă patul sunt croite drept, ordonat, acoperind tăblia patului  simetric.

Sursă imagine

Modelele clasice, mai simple, uneori se bazează pe construcția barelor pentru draperie, care conduc materialele într-un fel anume și creează un efect care captează atenția în decorul încăperii. Materialul baldachinului poate fi folosit și ca decor la tablia patului, jocul de înălțimi folosit de draperii fiind suficient pentru a crea atmosfera dorită.

Sursă imagine

Pentru cei care iubesc simplitatea și totuși își doresc un baldachin de dimensiuni mai mici se poate realiza un baldachin mai mic prin rotunjirea unei draperii simple, care fiind fixată pe tavan va crea efectul dorit și va permite celui care va folosi patul să aibă spațiu suficient sub perdeaua care acoperă doar spațiul de deasupra capului.

Sursă imagine

Chiar dacă ni se pare că un pat acoperit cu un baldachin este de domeniul vacanțelor sau chiar al viselor, după ce vom căuta modelele care să ni se potrivească, se pare că visul de a avea așa ceva este mai aproape. Și chiar este, nu-i așa?

Comentarii

Când nu lucrez, visez, călătoresc sau citesc, mă bucur de soare, sunt o ființă solară, născută primăvara, iubitoare de viață și cărți. De-a lungul vieții am schimbat meserii, țări, limbi, culturi, continente, dar profesiunea de credință a fost dragostea: de carte, de familie, de creație. Am lucrat cu copiii și de la ei am învățat iubirea necondiționată, am stat în natură și ea mi-a insuflat grija pentru cei apropiați, am schimbat orașe și de aici am aflat că tot ceea ce faci trebuie făcut cu rost, am avut suișuri și coborâșuri și acestea m-au făcut mai înțeleaptă și mai răbdătoare. Admir tot ceea ce lumea creează și aduce din profunzimile personale la suprafață, fiecare om este unic, irepetabil și poate lăsa ceva la fel în urma sa.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share