Prinzător de vise. Tutorial.

Distribuie articolul:
Share

Un prinzător de vise este un obiect făcut de mînă, bazat pe un cerc din crengi de salcie de obicei, pe care se țese o plasă din fire de ață, sârmă sau piele. Apoi acesta este decorat cu pene sau mărgele de exemplu. Atunci când primele prinzătoare de vise au fost făcute, oamenii Ojibwe utilizau cercuri de salcie și țeseau pânza din plante. Forma prinzătorului este un cerc, deoarece reprezintă modul în care giizis – soarele, luna – în fiecare zi călătoresc pe cer.
Oamenii Ojibwe au o veche legendă despre originea prinzătorului de vise. Povestitorii vorbesc despre Femeia Păianjen, cunoscută sub numele de Asibikaashi; ea a avut grijă de copii și oameni. Până la urmă, națiunea Ojibwe s-a răspândit în colțurile Americii de Nord și a devenit dificil pentru Asibikaashi să ajungă la toți copiii. Așa că mamele și bunicile au început să țeasă pânze magice pentru copii, folosind cercuri de salcie și fire din plante. Așa, prinzătorul de vise filtra toate visele rele și permitea numai gândurilor bune să intre în mintea copiilor și a oamenilor. Odată ce soarele răsărea, toate visele rele dispăreau pur și simplu.

Acestea fiind spuse, aș dori să-ți împărtășesc experiența mea de a face un astfel de obiect minunat, care nu este doar un talisman, ci, de asemenea, un decor frumos pentru case și grădini.

Adună materialele cu care dorești să lucrezi.
Am decis că prinzătorul meu de vise trebuie să fie deschis la culoare, și am început să caut fire, panglici, țesături, mărgele și alte accesorii care pot fi combinate cu bucata mea de dantelă, care este de culoarea laptelui.

Formează baza.
Baza, sau altfel spus inelul, am făcut-o din tulpina unei flori de plastic. Cercurile sunt de obicei realizate din materiale naturale uscate, după cum am menționat deja, cum ar fi și nuielele sau crengile de viță de vie. Dar, știind că am să cos mărgele de cuarț care sunt greuțe, am optat pentru baza creată din tulpina de plastic cu sîrmă, astfel încât să poată fi suficient de puternică pentru a menține întreaga structură. Oricum e foarte bine de refolosit și reciclat materialele. Acestea sunt moduri de care putem profita întru a elimina deșeurile, proteja mediul nostru, economisi bani și crea lucruri frumoase. 🙂
După cum se poate vedea din imaginile de mai jos, a trebuit să fac o gaură în tulpină, ca să pot uni capetele perfect. Am lipit capătul mai subțire, cu câteva fire de vată de poliester. Am lăsat să se usuce, apoi am pus iar clei și am unit capetele. Așteptați pînă se prinde bine.

Înfășoară inelul. Puteți să înveliți cercul cu fire de ață, piele, panglică sau șiret dacă doriți. Eu am înfășurat cu fire de bumbac. Nu uitați să lipiți cu clei capătul firului de bază.

tutorial DreamCatcher 1

Țese pânza. Dacă ai o dantelă gata, la fel ca în cazul meu, apoi plaseaz-o în mijlocul cercului și cu ajutorul unui cârlig croșetează pânza în mod circular după cum vezi în imaginile de mai jos.
Poți manipula uzorul pe pânză așa cum dorești, folosind un ac și ață.

Tutorial DreamCatcher2

Alege elementele decorative. Partea interioară a dantelei și a pânzei o poți decora cu mărgele, paiete și alte materiale pe care le ai sau îți plac. Ca elemente de agățat poți utiliza pene, fire, panglici, țesături, mărgele etc.
Cele mai vechi prinzătoare de vise nu au caracteristici decorative, dar în ultimii ani penele și mărgelele au devenite detalii importante pentru a reprezenta diferite elemente ale vieții.
O pană agățată este un simbol al aerului, fără de care care nu putem trăi. Pene de bufnițe, care reprezintă înțelepciunea, și vulturi, care reprezintă curajul, au fost utilizate în mod obișnuit, dar este acum ilegal de a le folosi deoarece aceste păsări sunt pe cale de dispariție. Penele artificiale pot fi utilizate în locul lor.
Pietrele prețioase sau semiprețioase pot fi folosite pentru a reprezenta cele patru direcții: nord, sud, est și vest. Aceste perle pot fi înșirate pe pânză.
Alege culori și pietre care au semnificație personală pentru tine.
Eu am ales mărgele de sticlă, mărgele din lemn și fasole. Dar cele mai importante materiale pe care le-am folosit în realizarea acestui Dreamcatcher sunt cuarțul fumuriu și cel clar. Cuarțul fumuriu este piatra de rezistență a naturii. Cuarțul clar este cunoscut sub numele de „maestrul vindecător” și va amplifica energia și gândirea.

De asemenea, poți utiliza flori uscate sau artificiale pentru a decora cercul. Acestea oferă o notă de farmec întregii lucrări.
Așa cum am spus mai înainte, încerc de obicei să lucrez cu materialele care le găsesc sau rămân de la alte proiecte de creație. Am găsit o floare care a fost destul de mare și nu arăta bine deloc de una singură pe cerc, așa că am decis să o desfac în trei flori mai mici. Am făcut același lucru cu frunzele. Le-am tăiat în frunzulițe mai mici. Am pictat petalele și după ce s-au uscat le-am cusut în trei flori, atașîndu-le și frunzulițele pregătite.

Tutorial DreamCatcher4

Adaugă elemente de agățat. Am improvizat și creat penele din materiale textile și fire de ață. Apoi am lipit penele de firele de bumbac potrivite ca dimensiune pentru lungimea elementelor suspendate. Vezi imaginile de mai jos. Sper că această tehnică îți place și vei încerca și tu să le faci.

Tutorial DreamCatcher5

Pentru ca elementele suspendate să arate mai bine, adaugă diferite detalii și texturi. Benzi din materiale textile, fire de împletit, șiraguri de mărgele, scoici, ciucuri etc.

Tutorial DreamCatcher6

Finisează proiectul. Potrivește florile și coase-le. Pe partea de sus a prinzătorului, exact pe mijloc, creează un agățător din fir robust cu nod sau croșetează dacă vrei. Agață prinzătorul tău minunat de vise în camera de zi pentru a crea mai multă armonie în familie, de exemplu, sau pune-l în dormitor pentru a aduce prospețime și lumină.

Tutorial DreamCatcher7

Sper că îți place tutorialul meu. Dacă da, nu ezita să-l distribui și prietenilor tăi. Intră de asemenea pe pagina mea Kreativ Løve și ajută-mă cu un Like. Mulțumesc frumos.

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share