Ceasuri de perete cusute manual

Distribuie articolul:
Share

Ne dorim adesea să putem opri timpul în loc atunci când trăim momente frumoase sau când, pur și simplu avem nevoie de mai mult timp. Și noi, cei de la Metal Creativ, am trăit această senzație pe propria piele, dar, până găsim acel obiect magic, ne-am gândit să creăm o colecție de ceasuri care să oprească privirea în loc.

Ceasurile de perete Back in time  sunt cusute manual cu diferite motive, o parte dintre ele fiind inspirate din folclorul românesc și purtând o semnificație aparte.  Ca materiale, am ales să combinăm oțelul cu lâna și să folosim tehnica inovativă a cusutului pe metal. Astfel, ceasurile Back in Time combină într-un mod inedit designul modern cu elementul practic. Acestea pot deveni un punct de atracție a interiorului dumneavoastră și sunt perfecte pentru orice spațiu al casei.

De asemenea, ceasurile pot fi personalizate în funcție de cerințele dumneavoastră, fiind o variantă inedită de cadou.

În continuare vă vom prezenta trei modele de ceasuri care poartă cu ele poveștile unor motive folclorice scoase din lada de zestre a străbunilor noștri. Dacă vreți să vedeți întreaga noastră colecție, vă așteptăm la Showroom-ul Metal Creativ din strada Morarilor, nr. 1, București.

Ceas de perete inspirat de motivul tradițional “Hora de fete”

Hora de fete este un model încărcat de feminitate și de acea bucuria de a trăi, fiind des întâlnit în toate zonele etnografice moldovenești. Un ritual de demult, hora de fete este legată de lună, seducție și fertilitate. Acest model apare în centru, în broderia ștergarelor, simbolizând dansul fetelor în jurul miresei, când o petrec de acasă.

Dansul în cerc este inspirat de un simbolism cosmic: el imită hora planetelor în jurul soarelui, vârtejul a tot ce se mișcă, dar și căutarea lui Dumnezeu simbolizat de soare. Există o tehnică subtilă algoritmică a mișcărilor dansatorilor, care se comunică prin comportamentul lor. Prin dispunerea dansatorilor în cerc, prin mișcarea ritmică și prin rolul  ei de solidarizare  emoțională, hora simbolizează o lume perfectă și solară.

Ceas de perete inspirat de motivul tradițional “Vârtelnița”

Vârtelnița simbolizează motorul timpului, energia regeneratoare, succesiunea celor 4 anotimpuri, datorată celor 4 vanturi, care trag, ca 4 cai, în direcții diferite.

Bogăția motivelor, a punctelor de broderie, alături de rafinamentul cromatic și finețea execuției stau la baza moștenirii etnografice a țării noastre. Ne bucurăm să o ducem mai departe, prin crearea unor obiecte de design moderne care poartă în timp povestea acestor motive tradiționale.

Ceas de perete inspirat de motivul tradițional “Cocoșii”

În realizarea ceasului de perete “Cocoșii” ne-am inspirat din motivul folcloric cu același nume. Cocoșii țin ordinea lumii: trezesc Soarele, aduc lumina; cântecul lor cheamă zorile și destramă spiritele întunecate ale nopții. Semnificațiile tradiționale sunt scoase din lada de zestre și dau viață acestor obiecte utile și decorative în același timp, adaptate perfect în orice ambient modern.

Caracteristici ceasuri de perete Back in time:

Mecanism quarz, funcționează cu o baterie AA.
Material cadran: tablă perforată din oțel.
Dimensiuni: 20 x 20 cm.
Grosime: 2 cm

Despre Metal Creativ

Ne găsiți pe www.metal-creativ.ro/  Facebook Metal Creativ sau ne puteți scrie pentru orice idee la [email protected].

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share