CITEȘTI

Cum a fost la atelierul de flori presate

Cum a fost la atelierul de flori presate

Distribuie articolul:
Share

Nu am ajuns la evenimentul din Serendipity, dar am rugat-o pe Adela sã-mi facã o micã a ceea ce s-a întâmplat sâmbãtã. Sper sã ajungem la urmãtoarele evenimente marca Adela Talpeş.

Iatã ce prezentare a evenimentul mi-a transmis Adela:

Sâmbãtã, 4 septembrie, în ambianţa plãcutã a ceainãriei Serendipity s-a desfãşurat cea de-a doua ediţie a atelierului de flori presate susţinut de Adela Talpeş.
Evenimentul a marcat plasarea acestei arte speciale într-un cadru mai larg, cel al artelor „verzi” (GreenArts). Noul concept, introdus de Asociaţia Ecologicã Turismverde  reuneşte acele forme de exprimare artisticã ce inspirã respect şi dragoste faţã de naturã. Artele verzi folosesc materiale organice ce pãstreazã energia vitalã a naturii, aducând armonie şi frumuseţe spaţiului în care trãim.

Cele câteva ore disponibile au fost insuficiente pentru implicarea şi migala dovedite de participanţi în crearea unor lucrãri pline de originalitate şi sensibilitate, din  flori şi frunze naturale. În spaţiul intim şi primitor al ceainãriei inspiraţia a prins aripi, iar mâinile, la început timide au prins curaj, armonizând pe carton multitudinea de forme şi culori vegetale. Au fost şi emoţii, şi curiozitate, şi joc, şi încântare şi peste toate, armonie. Au rezultat felicitãri şi tablouri, pe care creatorii le vor dãrui celor dragi sau cu care îşi vor decora interiorul, aducând astfel mai aproape energia binefãcãtoare a naturii.

Pentru cei care nu ştiu încã, meşteşugul şi arta florilor presate constã în uscarea prin presare a florilor şi a  frunzelor, care sunt apoi aranjate şi lipite cu meticulozitate pe hârtie specialã sau  pe carton fie în modele mai simple, fie în tablouri complexe, adevãrate opere de artã. Aceastã formã de exprimare artisticã are o mare rãspândire în Japonia sub numele de Oshibana. Este în esenţã o arta „verde”, pe care Adela Talpeş, membrã a World Wide Pressed Flower Guild o practicã în Romania de mai bine de 15 ani. Prin lucrãrile sale, Adela  propune în premierã un nou tip de feng shui, de data aceasta autohton, plin de energia locurilor binecuvantate de unde ea îşi alege materialele. http://adescreations.wordpress.com/

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share