CITEȘTI

Inspirație tehnică: vopsirea manuală

Inspirație tehnică: vopsirea manuală

tie dye vopsire handmade
Distribuie articolul:
Share

Pentru inspirația de astăzi am ales să vă prezint două tehnici de vopsire manuală: dip dye și tie dye.

Prima – dip dye – este foarte ușor de realizat, prin înmuierea obiectelor sau materialelor în vopsea. Rezultatele sunt minimalist-moderne și variază (în funcție de tipul de vopsea și de material) de la linii perfect drepte la umbre de culoare discrete. Dacă îți plac lucrurile simple și elegante atunci cu siguranță dip dye e pe gustul tău.

În schimb dacă ești amatoare de modele mai extravagante atunci leagă materialul în noduri înainte de a-l vopsi și bucură-te de rezultatele neașteptate. Dacă nu folosești prea multe culori și eviți să faci foarte multe noduri atunci rezultatul va fi unul interesant și boem, departe de temutul efect de curcubeu.

Ca bonus, la cele două tehnici de vopsire manuală am mai adăugat și un tutorial pentru cărți de vizită vopsite cu acuarele pentru a crea impresia de tie dye.

 

dip dye vopsire handmade

Top

Colier

Cană

Rochie

Față de masă

Abajur

tie dye vopsire handmade

Bluză – tutorial

Rochie

Rochie

Cărți de vizită – tutorial

Colanți

Clutch

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. lidia

    18 aprilie

    in carrefour orhidea este o curatatorie, si acolo au niste vopsele f bune, cu o cutie se vopsesc cam 4 obiecte vestimentare si f important vopsirea se face cu ajutorul masinii de spalat, folosing un program de spalare, un kg de sare si vopseaua respectiva

  2. Eu vopsesc de mult cu pigmenti praf ptr textile, tip Galus.Cele mai rezistente suntASTRAL de la Chemstar, Targoviste. Le gasesti la metalochimice.Este cam 3-4 lei un plic si ajunge ptr 3 kg de material chiar si mai mult. Se recomanda fierberea dar am incercat si cu solutie diluata turnata peste tricou si bagta la microunde 2-3 mminute, vad ca rezista la spalat.

  3. Zazine

    8 aprilie

    Incearca culorile de la Jacquard, sunt singurele pe care le stiu care pe care le poti folosi la vopsit cantitati mai mari de material.

  4. Maya

    8 aprilie

    Buna. As dori sa-mi vopsesc o geaca de blug crem intr-o alta culoare.Ce vopsea as putea folosi? Multumesc.

  5. blog de mode

    14 februarie

    awesome outfit!

  6. Tiara

    14 ianuarie

    Ii lipseste ceva acestui articol, si anume ce tip de culori trebuie sa folosim(stiu sigur ca pentru tie dye se folosesc unele anume) si de unde le putem cumpara, unde le gasim.. Eu chiar saptamana trecuta am cautat sa imi cumpar – vreau sa organizez o petrecere aniversara cu tema „hippie”, iar acest tip de „pictat” tricouri e exact ce am nevoie. Dar am gasit vopseaua necesara pe un singur site.. Ceva ajutor pentru alte locatii de unde pot cumpara?

  7. […] să faceți lumânări, să decorați lumânări sau să faceți suporturi pentru lumânări. De la dip dye în creioane ceramice la scoici transformate în lumânări și printuri transferate pe lumânări, posibilitățile par […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share