CITEȘTI

Inspirație tehnică: cum să faci și să decorezi lum...

Inspirație tehnică: cum să faci și să decorezi lumânări

lumanari decorate handmade suport de lumanare
Distribuie articolul:
Share

Pentru că vine Halloween-ul mă gândeam să fac o listă de inspirație „monstruoasă”. Dar uitându-mă peste tot felul de proiecte „înfricoșătoare” am descoperit un element decorativ comun: lumânările. Care nu trebuie neapărat să fie folosite doar pentru Halloween, lumânările sunt unul dintre cele mai accesibile, practice și versatile obiecte decorative.

Mai jos aveți o droaie de tutoriale despre cum să faceți lumânări, să decorați lumânări sau să faceți suporturi pentru lumânări. De la dip dye în creioane ceramice la scoici transformate în lumânări și printuri transferate pe lumânări, posibilitățile par nelimitate.

lumanare diy handmade

Lumânări vopsite cu creioane cerate – tutorial

Lumânări în suport de ceară – tutorial

Lumânări în ceașcă – tutorial

Lumânare decorată – tutorial

Lumânări în scoici – tutorial

Lumânări în suport de hârtie – tutorial

Suporturile de lumânări decorate tomnatic îți dau o scuză să faci o plimbare prin parc ca să aduni frunze arămii, iar dacă vrei un efect înmiresmat, poți pune o lumânare mică într-un măr scobit. Pentru o decorațiune de iarnă, tot ce trebuie să faci este să înlocuiești frunzele cu crenguțe verzi sau să umpli un borcan cu apă și crengi și să te bucuri de o lumânare plutitoare. Iar pentru un efect cu adevărat magic fă-ți un suport de lumânare din gheață!

lumanari decorate handmade suport de lumanareSuport de lumânare decorat cu frunze

Suport de lumânare măr

Suport de lumânare decorat cu frunze

Suport de lumânare decorat cu crenguțe

Suport de lumânare înghețat – tutorial

Suport de lumânare borcan

Dacă nu vrei să investești într-un suport pe care să-l decorezi, ai întotdeauna posibilitatea de a transforma ceva din casă într-un suport de lumânare. Preferatele mele au fost: lingurile îndoite prinse direct în perete, sticlele – tăiate sau nu, jucării vechi din plastic (care în culori vesele ar fi grozave pentru o petrece aniversară pentru cei mici), scorțișoara și tava de brioșe.

suport lumanare decorat handmadeSuport de lumânare sticlă

Suport de lumânare lingură

Suport de lumânare din animale de plastic – tutorial

Suport de lumânare sticlă tăiată

Lumânare decorată cu scorțișoară

Tavă de brioșe ca suport de lumânare

Iar dacă vreți să aduceți puțină căldură în camera iubitului, dar fără a-i invada prea mult spațiul puteți opta pentru suporturi de lumânări mai „bărbătești”  – făcute din sârmă, bețe, sfoară sau lemn.

Suport de lumânare din sârmă – tutorial

Suport de lumânare din bețe – tutorial

Suport de lumânare din lemn

Suport de lumânare din sfoară

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] De asemenea, aceia dintre voi care doriți să vă dedicați voi înșivă acestei operațiuni găsiți inspirație în articolul scris de Zazine. […]

  2. daniela

    8 decembrie

    e sooooooper acest site si sunt foarte multumita de idei,foarte frumos

  3. cum se fac suporturi pentru luminari din sticle de plastic /…

  4. ne puteti ajuta si cu decorarea lumanarilor pentru botez?? Multumesc

  5. Adriana

    24 august

    Multumim pentru idei si link-uri. Sunt chiar deosebite si e bine ca avem timp pana de sarbatori sa descifram mai multe despre acest subiect….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share