CITEȘTI

Curs de pictură pentru copii la Attitude Art Schoo...

Curs de pictură pentru copii la Attitude Art School

Distribuie articolul:
Share

Attitude Art School (str Emil Balaban nr 6) organizează, începând din 4 februarie, cursul de Pictură pentru copii îndrumat de artista Raluca Nedelcu. Cursul se adresează copiilor între 6 și 9 ani și se va desfășura pe parcusul a 12 ședințe. În cadrul cursului copii vor învăța despre materialele de pictură și ustensilele de lucru, despre tipurile de culori și obținerea amestecurilor, despre elementele de limbaj plastic și folosirea acestora în diferite stiluri de pictură. Înscrierile se fac la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0742 21 95 99.

Dragilor părinți,

Activitățile creative ale copiilor reprezintă în anii de școală una dintre căile de conducere a copilului către cunoaşterea lumii şi cunoaşterea de sine, trezind în fiecare forțele de simțire.

Se poate remarca, odată cu înaintarea în vârstă, o scădere a interesului pentru artele plastice precum și pierderea spontaneității și a naivității constructive atât de specifice creației celor mici .

Acest curs se dorește a fi un factor armonizator al fiinţei copilului pe mai multe planuri și urmărește menținerea unei punți între libertatea creativă a primilor ani și bucuria de a rămâne creativi prin interpretarea personală, plină de curaj, de libertate și de dezinhibiție a artei clasice consacrate. În arta contemporană interpretarea operei clasice permite un dialog, o deschidere și o legătură între valorile culturale, ale lumii, cu viitorul liber, dinamic, al noilor generații.

Îndrumător curs :

Raluca Nedelcu – Arhitect, pictor si mămică. S-a născut la 14 aprilie 1982 în București. A absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, promoția 2007. Momentan urmează cursurile de doctorat din cadrul aceleași universități.

Încă din copilărie a descoperit frumusețea artelor plastice și bucuria de a se exprima prin linie, formă și culoare. A urmat cursurile unei școli de grafică și pictură, astfel având șansa de a descoperi și experimenta diferite medii și tehnici.

Pictura sa reprezintă o aventură spirituală, pozitivă, plină de pasiune pentru culoare și armonie. Tablourilor sale le este caracteristică paleta întreagă a culorilor vii, deschise și pure. Explorează culoarea, lumina, umbra, compoziția, detaliul și, împletindu-le, creează imagini ludice, de basm, aspirând astfel la o armonie perfectă între vis și realitate.

curs de pictura pentru copii

Micuților artiști:

Hei!

Pe mine mă cheamă Ralu și sunt o pictoriță jucăușă și creativă! Acum mulți mulți ani am adormit într-o seară scriind tema la matematică și m-am trezit în țara minunată a culorilor !

De atunci călătoresc prin timp și spațiu, ascult povești nemaiauzite și descopăr comori demult îngropate! V-ar place să împărtășesc cu voi toate aceste experiențe unice și pline de veselie, care să ne lase imaginația să zburde liber și nemărginită?

Haideți, vom merge împreună în aventura culorii, prin linii și puncte colorate – indicii trasate măiastru de Marile legi ale Armoniei, Echilibrului și Compoziției! Micuțul Lenardo poate fi desigur Leonard, micul Michelangelo se poate ascunde cu siguranță șn Mihăiță cel visător. În fiecare dintre voi se află o comoară care abia așteaptă să fie descoperită și mi-ar place mult de tot să o căutăm împreună.

Povestioarele și joaca cu pensulele și vopselele vor aduce cuvintelele folosite în artă la îndemâna voastră iar joaca noastră de-a magicienii culorilor vă va dezvolta atât cultura cât și modul în care puteți simți și interpreta arta.

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share