CITEȘTI

Ep. 19 Aleg să port handmade: Eliza Ionici

Ep. 19 Aleg să port handmade: Eliza Ionici

Distribuie articolul:
Share

Rubrica ”Aleg să port handmade”/ „Aleg să port produse de autor”  îşi propune să prezinte mai clar şi coerent ideea că un produs handmade sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim această bucurie și cu voi. Săptămâna acesta o avem invitată la această rubrică pe Eliza Ionici, deţinătoarea brandului Bijuteriile Elizei.

Nume, prenume : Ionici Eliza

Detalii despre tine: Sunt o persoană veselă și creativă. Îmi place să citesc, să vizionez filme, să mă plimb, să joc tenis, să călătoresc. Timpul liber il dedic tuturor acestor activități, pertenerului și hobby-ului meu – handmade-ul. Îmi place să fac mereu câte ceva, să nu las timpul să trecă pe lângă mine.

Sunt înconjurată de prieteni, iar asta mă definește ca persoană comunicativă, sociabilă. Îmi place și să cunosc oameni noi, interesanți, iar fiecare nouă experiență generează noi idei.

Eu si un colier cusut

Eu si o agrafa crosetata

Fotograf: Vlad Cristinescu

 

Meseria de bază : M-am școlit să devin profesor.

Artizanul preferat/ Artizanii preferaţi (Autorii de produse preferaţi) : Am doi artizani preferați, două fete extraordinare, cu care am crescut relații de prietenie, cu care comunic și mă sfătuiesc, chiar dacă ne vedem rar.

O apreciez pe Anca http://thehoneysuckle.blogspot.ro/  pentru ceea ce poate să facă cu pasta modelatoare și pentru inspirația pe care o caută în artă. Laura http://www.fantasyhandmade.com/  este o maestră a modelării sârmei, iar piesele ei sunt de o eleganță pură.

Eu si un colier cu pietre semipretioase

Fotograf: Vlad Cristinescu

Aleg să port produse unicat pentru că: Am început să fac bijuterii pentru uzul personal, astfel încât fiecare ținută să beneficieze de accesorizare diferită. Se pare că dorința de a avea ceva unicat, lucrat cu drag, cu migală și perzonalizat mă determină să aleg produsele handmade în detrimentul celor de serie.

Chiar dacă am ceva făcut de mine sau achizițonat de la alți artizani, mândria cu care îmi port podoabele este aceeași. Atunci când știu că piesele pe care le afișez sunt deosebite, înaintez cu încredere și atrag toate privirile. Recunosc… și eu mă regăsesc uneori privind o pereche de cercei ingenioși sau un colier deosebit, purtate de persoane din jurul meu. Aleg să port produse unicat pentru că mă identific cu hainele, pantofii, accesoriile, bijuteriile lucrate manual și pentru că ele scot la iveală adevărata mea fire.

Eu si o pereche de cercei candelabru

Fotograf: Vlad Cristinescu

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share