CITEȘTI

Ep. 25 Aleg să port produse made in Ro: Raluca Gru...

Ep. 25 Aleg să port produse made in Ro: Raluca Grumăzescu

Distribuie articolul:
Share

Creațiile handmade ascund în ele ceva din sufletul și energia creatorului, o idee, o clipă de inspirație pe care o transmit mai departe celui care le poartă. În teatru în schimb, spectacolul creației are loc chiar atunci, sub ochii publicului. Dacă artistul handmade se exprimă prin materialele și tehnicile alese, iar perfecționarea unei piese poate dura oricât, actorul are la dispoziție scena, limbajul trupului și cuvintele. Iar timp? O oră, poate două, pentru a transmite publicului o parte din sufletul și energia sa.

Invitata de săptămâna aceasta a rubricii “Aleg să port produse made in Ro” este Raluca, o prezență chic și energică pe scena de teatru, care iubește creațiile handmade, vintage și jocul creativ.

Nume, prenume: Raluca Grumăzescu

Detalii despre tine: Când eram mică mi-am dorit să fiu o zânuță, să pot fugi în lumea mea proprie, feerică și lipsită de răutate. Am crescut brusc și, la un moment dat, am rămas fară aripioare. Așa că am ales actoria și, bănuiesc că nu întâmplător, primul spectacol în care am jucat, a fost Visul unei nopți de vară, în rolul Zânei.

Meseria de bază: Actriță de teatru și, mai nou, profesoară de actorie.

raluca_grumazescu

Fotograf: Ruxi Manea
Medalion: Cori
Brățară din piele, cumpărată de la un târg handmade

Artizanul preferat: Cori, sora mea mai mare, care, atunci când eram mică, îmi cosea rochițele pentru păpuși. Pe urmă, când am dat la facultate, a început să-mi facă accesoriile pentru roluri. Piesele mele preferate de la ea sunt: brățara de picior cu clopoței (pentru zânuță), setul de la spectacolul de licență, port-bohnneur-ul meu – un pandantiv cu măștile de teatru și piatră de ametist și cerceii pe care îi port în spectacolul “Niște fete’’, deja celebri.

niste_fete

Fotograf: Răzvan Brateș
Cercei și colier: Cori
Fotografie din spectacolul “Niște fete”

Aleg să port produse unicat pentru că: îmi place tot ceea ce este autentic, făcut din suflet. Mi-e mai dragă orice bijuterie handmade făcută cu implicare, decât o bijuterie scumpă, din metal prețios. Plus că e și mai mișto, actriță fiind, să ai designer personal  în materie de bijuterii. Inclusiv la evenimentele mondene (nu că aș fi fost la foarte multe) aleg să port handmade. Pentru mine, este ca un fel de “statement’’.

textul_inainte_de_toate

Fotograf: Nicoleta Preda
Cercei: Cori
Fotografie din spectacolul “Textul, înainte de toate”, care a avut avanpremiera duminică, 6 aprilie la Godot Café-Teatru

Rubrica ”Aleg să port handmade”/ “Aleg să port produse de autor” îşi propune să prezinte mai clar şi coerent ideea că un produs handmade sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim această bucurie și cu voi.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share