CITEȘTI

Ep. 23 Aleg să port produse made in Ro: Andreea Ce...

Ep. 23 Aleg să port produse made in Ro: Andreea Cerbu (Zubiju)

Distribuie articolul:
Share

Andreea este una dintre creatoarele de produse handmade din Romania care şi-a creat un brand în această industrie creativă (felicitări!). Realizează cele mai delicate şi interesante produse din lut polimeric şi reuşeste de fiecare dată să ne impresioneze prin colecţiile sale, prin atenţia acordată detaliilor şi comunicarea deschisă cu toţi cei interesaţi de brandul ei. Iată răspunsurile ei inspiraţionale pentru rubrica Aleg să port produse made in Ro.

Nume/ prenume: Cerbu Andreea

Meseria: Economist la bază, dar Artizan cu normă întreagă la Zubiju – www.zubiju.ro

IMG_9671

Am ales să port în cea mai importantă zi din viaţă mea un set superb din sârmă şi pietre semipreţioase , creat de Madeline de la Petra Bijoux (buchetul din această fotografie este făcut de mine) foto: Ion-Bogdan Dumitrescu

Designerii/ Artizanii preferaţi: Petra bijoux, Bwe, Ilik`Art, Apollonia, Punct G, Happy Accessories şi lista nu se încheie aici…

Îmi place să-mi achizitionez produse made în RO pentru că avem o mulţime de oameni talentaţi care fac lucruri foarte interesante, inedite şi frumoase, sunt făcute cu pasiune, simţi că obiectele respective poartă energie pozitivă. Dacă nu noi încurajăm şi susţinem handmade-ul românesc, atunci cine? În plus e atât de simplu…acum se organizează târguri cu specific, iar pe internet găseşti majoritatea magazinelor de handmade. Cu toate că fac bijuterii, întotdeauna cumpăr şi de la colegii de breaslă. Nu cumpăr doar accesorii, îmi cumpăr şi haine, obiecte din ceramică, obiecte de decor, etc. Rar îmi cumpăr accesorii din cunoscutele magazine cu gablonţuri, poate doar dacă e ceva ce nu pot face eu cu mânuţele mele.

Colaj 3    Detalii imagini:

  • Am o ie cusută de mama mea la care am asortat un set cu narcise realizat de mine, foto: Iulian Cerbu
  • Eu şi super aparatul foto :)) Aparatul foto este modelat în întregime din Fimo, Nico de la Nicomade.ro mi l-a dăruit, Foto: Iulian Cerbu
  • Set cu maci brodati manual pe lână împâslită de la Apollonia, foto: Iulian Cerbu

Îmi place şi încerc să promovez ideea de piese unicat pentru că sunt rezultatele municii unor oameni care trăiesc din pasiunea lor şi îmi face mare plăcere să îi ajut să îşi ducă visul mai departe (poate pentru că avem acelaşi vis…).

POza-1Detalii imagini:

  • Port un colier creaţie proprie “ Ceainic cu ranunculus galben” , foto: Iulian Cerbu
  • Îmi savurez ceaiul într-o minunată cană de la GloryBox iar setul pe care îl port este făcut de Alexandra Cherecheş de la Happy Accessories, Foto: Iulian Cerbu (fotograful meu preferat)

Aleg să port handmade/ produse unicat pentru că sunt făcute de oameni, nu de maşinării şi sunt făcute cu drag, nu la normă. E un sentiment plăcut să ştii că piesa respectivă o ai doar tu sau mai mult, a fost făcută special pentru ţine! Te face să te simţi deosebit, îţi transmite ideea de originalitate. Îmi place să cred că port o părticică din imaginaţia unui om frumos!

Rubrica ”Aleg să port handmade”/ “Aleg să port produse de autor” îşi propune să prezinte mai clar şi coerent ideea că un produs handmade sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim această bucurie și cu voi.

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Laura C.

    30 decembrie

    Mi-am cumpărat (de curând) două perechi de cercei minunați creați de Andreea Cerbu. Sunt impecabili. Oamenii talentați merită a fi cunoscuți și apreciați.

  2. Claudia Glavu

    4 mai

    Sunt foarte placut surprinsa vazand ca ai continuat sa faci ceea ce pt tine era doar o pasiune. Esti ceea ce creezi ;)!! Ai un talent frumos pe care ai reusit sa ti-l dezvolti, pentru asta..FELICITARI!!! te pup

  3. Andreea

    27 martie

    Va multumesc muult fetelor 🙂

  4. Bravo, Andreea!

  5. Madeline

    25 martie

    Un articol frumos despre un om minunat, pe care am avut sansa sa-l cunosc si sa ramanem apropiate, o fata talentata si plina de inspiratie. Felicitari, Andreea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share