CITEȘTI

Ep. 22 Aleg să port produse made in Ro: Ioana- Gab...

Ep. 22 Aleg să port produse made in Ro: Ioana- Gabriela Căruțașu

Distribuie articolul:
Share

Am repornit cu forţe proaspete această rubrică dragă a Revistei Atelierul, iar Ioana- Gabriela (politehnistă şi creatoare de produse handmade) ne-a răspuns imediat la provocare.  Ne face plăcere să vă prezentăm atât persoane care poartă cu mândrie made in Ro, dar mai ales artizani care creează la rândul lor creaţii unicat.

Nume, prenume: Căruțașu Ioana-Gabriela

Meseria: studentă în anul IV la Automatică (Politehnica București) și, în timpul liber, artizan handmade/posesor al magazinașului A Drop of Colour .

4)  Ioana poartă produse made in Ro de la Zubiju (cercei) & bunica (pulover)

Fotograf Ana-Maria Călina

Designerii/ Artizanii preferaţi: ZuBiju by Andreea Cerbu, Elena Gheară, Liloobox, Nicoleta Gherle, Patricia Drăghiciu, Cadouri Fistichii, Aimeea Soap, LiliArt, Art3lier, Ana Ponta, Viorica’s Cakes.

6 Ioana poartă produse made in Ro de la A Drop of Colour,

Fotograf Ana-Maria Călina

1  Ioana poartă produse made in Ro de la Zubiju (cercei) & bunica (pulover),

Fotograf Ana-Maria Călina

Îmi place să-mi achiziţionez produse made în RO pentru că: ador tot ceea ce ține de cultura autohtonă, de la muzică, dans, tradiții și până la lucrușoarele meșterite de artizanii noștri, fie că e vorba de țesătorie, pictură, olărit, sculptură sau chiar gastronomie. Îmi place cum românii au reușit de-a lungul timpului să arate că orice obiect banal poate fi transformat cu puțin talent și multă răbdare într-o piesă de artă menită să înfrumusețeze și să anime : ) .

Îmi place şi încerc să promovez ideea de piese unicat pentru că sunt convinsă că există o multitudine de metode și de idei rămase incă latente în ceea ce privește “organizarea” materiei sub o oarecare formă de artă. Consider că misiunea fiecăruia dintre noi este aceea de a găsi noi moduri de aranjare, de ordonare a pieselor după reguli proprii, rezultând unicate de orice fel care să ne îmbogățească patrimoniul.

5)Ioana poartă produse made in Ro de la Zubiju (cercei)

Fotograf Ana-Maria Călina

Aleg să port handmade/ produse unicat pentru că e interesant și distractiv să stârnești curiozitatea celor din jur în ceea ce privește originea/originalitatea acestora ;)). Îmi place totodată să port asupra mea un obiect ce spune o poveste, pentru a cărui concepere au fost alocate timp, atenție și pasiune din partea creatorului.

Ioana poartă cercei de la Alexandra Bucurescu şi o brăţară de la A Drop of Colour

Fotograf Ana-Maria Călina

Rubrica ”Aleg să port handmade”/ “Aleg să port produse de autor” îşi propune să prezinte mai clar şi coerent ideea că un produs handmade sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim această bucurie și cu voi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] ce a ieșit [articolul poate fi vizualizat și aici, în paginile […]

  2. Ioana

    19 martie

    Eu ma bucur enorm ca te-am cunoscut Andreea, asa cum am mai zis imi colorezi atat wall-ul, cat si sufletul zi de zi. Esti minunata!

  3. Andreea

    19 martie

    Oh cat ma bucur ca ti-au placut bijuurile de la swap <3 Sa le porti cu multa bucurie 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share