CITEȘTI

Ep. 40 Aleg să port produse made in Ro: Ionela Gro...

Ep. 40 Aleg să port produse made in Ro: Ionela Groza

Distribuie articolul:
Share

Am cunoscut-o pe Ionela la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia de Cluj-Napoca, şi am vrut neapărat să aflăm de ce alege să poarte cu mândrie şi drag produse made in Ro. Ne place stilul ei şi modul în care îşi accesorizează ţinutele.

Nume, prenume : Groza Ionela

Poza 1: Cercei Ana Maria Cenadan, bluza Petriioni, fotograf Alex Frateanu

Poza 2: Cercei Abru, fotograf Alex Frateanu

Detalii despre tine : Sunt o fire visătoare, dar încăpățânată, pasionată de frumos și handmade. Pasiunea pentru lucrul făcut de mână m-a determinat să încep să lucrez cu diferite materiale, începând cu lutul polimeric până la realizarea de imprimeuri manuale pe țesături.

Tehnicile de imprimare manuală le-am studiat în cadrul facultății, m-au fascinat încă de la început, iar acum încerc să le aplic în majoritatea creațiilor mele vestimentare.

Poza 3: Cercei  Abru, fotograf Alex Frateanu

Poza 4: Geanta Andreea Badea, fotograf Alex Frateanu

Meseria de bază : Artist 24/24 🙂

Designerii/artizanii preferaţi: RO : Andrei Abrudean/ Abru, Sele, Andreea Badea, Ioana Ciolacu, Lana, Coolta; INT: Mary Katrantzou, Manish Arora, Proenza Schouler

Aleg să port produse unicat pentru că este cel mai bun mod de exprimare a personalității, iar sentimentul pe care îl ai atunci când porți ceva creat special pentru tine este de nedescris, îți dă o stare de bine, parcă ai avea un fel de super-putere. Aleg să port produse unicat pentru că sunt conștientă de munca depusă de artist și mai ales de valoarea emoțională a  produsului creat.

Produsele unicat spun povești, te invită la visare, îți provoacă imaginația.

Rubrica „Aleg să port produse made in Ro” îşi propune să prezinte clar şi coerent ideea că un produs de designer sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim acest stil cu voi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Multumesc intregii echipe „Atelierul” pentru invitatie!
    Recent am mai adaugat un produs de autor la colectia personala! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share